6 gezondheidsvoordelen bij het drinken van citroenwater

Easy peasy lemon sqeezy; Dat is citroenwater! Want naast dat het erg makkelijk is om te maken, is het ook erg goedkoop! Je koopt voor enkele euries al een netje citroenen en water, dat kan je natuurlijk zeer voordelig uit de kraan tappen! Maar wist je ook dat het drinken van citroenwater veel gezondheidsvoordelen met zich mee brengt? Ik ga er over vertellen!

Ik bestempelde citroenwater als holy toen ik een maand geleden ziek was. Zo’n watertje gaf me zodanig een oppepper, dat ik er wel over moest gaan schrijven! Trust me, na het lezen van de volgende gezondheidsvoordelen van citroenwater wil je ook meteen gaan persen!

Hieronder vindt je 6 gezondheidsvoordelen bij het drinken van citroenwater!

#1 Zuivering

Citroen heeft een zuiverende werking op je lichaam. Het helpt met het afvoeren van gifstoffen via de lever. Daarnaast voorkomen de antioxidanten dat de in je lichaam gevormde vrije radicalen schade kunnen aanbrengen.

#2 Vitamine C

Vitamine C kun je in veel fruitsoorten vinden, dus ook in de citroen. Het bouwt weerstand op en houdt de botten, huid, bloedvaten en tandvlees gezond. Nadeel: Het zure citroensap kan je tandglazuur aantasten. Een oplossing hiervoor is om citroenwater met een rietje te drinken.

#3 Spijsvertering

Het drinken van citroenwater heeft een gunstig effect op de spijsvertering. Het zure sap draagt bij aan een schone darm waardoor je minder last hebt van opstoppingen, een opgeblazen gevoel en zuur.

#4 Huid

Hierboven vertelde ik al dat de citroen bijdraagt aan een gezonde huid, maar wat doet het dan precies? Dagelijks een glas citroenwater drinken houdt de huid jong door middel van de antioxidanten. Het helpt rimpels uit te stellen en draagt bij aan een stralende huid.

#5 Frisse adem

Het citroenzuur dood bacteriën in je mond en helpt op die manier om je adem fris te houden. Het heeft dus ook baat bij tandvleesontsteking.

#6 Alkakiseren

Waarom citroenwater maken?

Wist je trouwens ook dat citroensap een alkaliserende werking heeft? Klinkt gek als je bedenkt dat citroensap eigenlijk erg zuur smaakt! Ieder lichaam heeft zuren, maar als er te veel zuren in het lichaam aanwezig zijn kan dit het balans verstoren. Bacteriën en virussen kunnen dus eerder ontstekingen veroorzaken oa reuma. Elke dag een glas citroenwater drinken helpt om de zuren in evenwicht te houden.

De meeste mensen kiezen ervoor om elke morgen hun dag te beginnen met een glas lauw-warm citroenwater of een shotje vers sap. Dit kun je het beste doen op een lege maag voor het beste resultaat. Je kunt de verhouding water/citroensap aanpassen naar wens, maar ik pers altijd een halve citroen per glas. Voor een kan citroenwater pers ik dus altijd 2 á 3 citroenen alvorens het gemengd wordt met water.

Koop hier de spiraalsnijder op myxlshop.nl