De 9 leukste houten keukentjes voor kinderen

houten speel keukentjes: Kinderen hebben een groot verbeeldingsvermogen en houden ervan als dit wordt gestimuleerd. Ook vinden ze het fijn om hedendaagse handelingen na te spelen, zoals thee drinken, schoonmaken en koken. Met een houten keukentje kun je op deze verbeeldingskracht inspelen en kinderen hun eigen gerechten laten voorbereiden, voor iedereen in het gezin. Daarnaast bevatten sommige varianten ook wasmachines, strijkplanken of koffiezetapparaten om de ervaring nog completer te maken. Houten keukentjes zijn erg in trek, omdat deze er authentiek en gezellig uitzien, lang meegaan en duurzaam zijn, in tegenstelling tot hun tegenhanger van kunststof. Wil jij graag een houten speelkeukentje aanschaffen voor jouw kindje, dan hebben wij alvast de 9 leukste modellen op een rijtje gezet. 

  1. Het houten keukentje van Ikea

De Ikea houten speelkeuken bevat een kookplaat die oplicht, een rek om het keukengerei aan op te hangen, een wasbak, een magnetron en een oven. De poten zijn in hoogte verstelbaar en dus is het keukentje geschikt voor kinderen van verscheidene leeftijden. Je kunt de keuken uitbreiden met een speelgoed bakset, serviesgoed en een fruit- of groentemand. Uitgevoerd in het kenmerkende Ikea simplistische design, is deze keuken daarnaast ook nog eens erg mooi om te zien. En dit alles krijg je bij Ikea natuurlijk voor een zeer vriendelijke prijs.

  1. Legler houten speelkeukens

Het merk Legler heeft een aantal verschillende keukentjes van hout uitgebracht. Sommige speciaal voor meisjes met een roze kleur, anderen met een wasmachine, weer anderen met een magnetron, wasbak, mandjes, oven en elektrische kookpitten. De keukentjes van Legler zijn kleurrijk, en schitterend vormgegeven. Zo kun je voor jouw kind ongetwijfeld een keuken vinden die hij of zij mooi zou vinden. 

  1. Het houten speelkeukenblok van Plato

Met dit houten speelkeukenblok kan je kindje niet alleen hele maaltijden voorbereiden met de ingebouwde oven en kookplaat. Dit speelkeukentje bevat namelijk ook een wasmachine, een strijkplank, een vaatwasser en een kookplaat. Zo kan jouw kindje alle acties die jij in het huishouden ook uitvoert probleemloos nabootsen en hier jarenlang plezier van hebben. 

  1. De vintage keuken van Kidcraft

Op deze houten kinderkeuken kunnen ouders nog jaloers worden. De keuken is schitterend vormgegeven en kan van beide kanten worden gebruikt. Daarbij heeft het verscheidene opbergmogelijkheden, een oven, een magnetron, een koelkast en vrieskast met een koffiezetapparaat, 2 gaspitten en een draadloze telefoon. Het keukentje is te krijgen in het wit, rood en roze en zeer schappelijk geprijsd. Wil je een nog uitgebreidere versie, dan is er van Kidcraft ook de Uptown Espresso keuken. 

  1. Het houten Country speelkeukentje van Tidlo

Dit houten keukentje kenmerkt zich door de klassieke vormgeving, de klok op de achtergrond en bevat een oven, kookplaat, wasbak, opbergkast, peper- en zoutstel, houten spatels en een flesje met afwasmiddel. Alhoewel deze keuken ietwat aan de dure kant is, kan je kind hier wel oneindig lang mee spelen. De knoppen van de kookplaat zijn in te stellen en maken geluid. Je kunt het vervolgens uitbreiden met een Tidlo keuken pannensetje waarbij je ook een ovenhandschoen en een aantal stuks keukengerei ontvangt.

6. De Kidcraft Grand Gourmet hoekkeuken

Zoek je een keuken die echt alles heeft en waarmee je alles kunt, dan is de Kidcraft Grand Gourmet hoekkeuken misschien een goede keuze. Deze keuken is groot en heeft een lege hoek nodig om in geplaatst te worden. Daarom is het ook prijzig, maar hier krijg je veel voor terug. De keuken bevat een vaatwasser, een oven, een magnetron, een wasmachine, gaspitten en een koel- en vrieskast. Ook is er een koffiezetapparaat, een gordijntje achter de wasbak, een tegelmotief tegen de muur aan en krijg je er vier accessoires bij. Met dit keukentje kunnen verschillende kinderen tegelijkertijd spelen en zullen ze hier vele jaren plezier van hebben. 

  1. De moderne houten keuken van New Classic Toys

Het merk New Classic Toys heeft een moderne en luxe keuken uitgebracht voor een goede prijs. Deze houten keuken bevat een digitale display, een oven, een magnetron, een koelkast, een wasbak, een kookplaat en wordt geleverd met verscheidene accessoires zoals pannen, kooklepels en keukengerei. Zo kan je kindje voor een relatief laag bedrag direct gaan kokkerellen. 

  1. Mentari roze houten keuken

Het merk Mentari maakt hele schattige houten keukentjes. Deze roze versie is schattig en rond vormgegeven en bevat en groot aantal componenten zoals een koelkast met ijsblokjesmachine, een wasmachine, een oven, een magnetron, een wasbak en een kookplaat. Je krijgt er ook mooie accessoires bij, zoals een paar pannetjes en potjes, een dienblad, een peper- en zoutstel, groentes en bekers bijvoorbeeld. Heeft rose niet jouw voorkeur dan heeft Mentari ook een aantal andere uitvoeringen, zoals een rode keuken, allen schitterend vormgegeven en niet al te prijzig.

  1. Jouéco houten keuken met accessoires

Ben je op zoek naar een deal, dan kun je met de Jouéco houten keuken weinig misdoen. Deze keuken is erg scherp geprijsd, maar maakt kookgeluiden, bevat oplichtende kookplaten, een afwasbak, een klok, een rek voor het keukengerei en een oven en krijg je er een groot aantal accessoires bij. Zonder extra producten aan te hoeven schaffen, zoals pannen, een ovenhandschoen, een peper- en zoutstelletje, bestek en keukengerei, kun je voor weinig geld al aan alle kookwensen van je kindje voldoen.

Hout of kunststof?

Houten speelkeukens zijn natuurlijk schitterend, maar kosten wel aanzienlijk meer dan de kunststof variant. De merken Bosch en Miele hebben hele grote kunststof speelgoedkeukens op de markt gebracht, inclusief etenswaren, kookgerei en andere accessoires voor een fractie van de prijs van een goede houten keuken. Als je met een budget te maken hebt, dan zou kunststof een betere optie voor je zijn, omdat je dan meer keuken krijgt voor je geld. De houten keukentjes boven beschreven en ook andere varianten zijn echter wel veel mooier en gaan ook erg lang mee. Het hout is natuurlijk en duurzaam en doet het keukentje als echt overkomen, in plaats van plasticachtig. Er worden hele mooie houten speelkeukentjes gemaakt voor niet heel veel geld. En als je in je achterhoofd houdt dat je kindje hier makkelijk 7 jaar mee kan spelen, dan is dit ook bijna nooit weggegooid.