De 9 modemusthaves voor 2018 – trends voor volgend jaar

Modemusthaves voor 2018: 

Ben jij iemand die graag met de mode meegaat? Dan ben je vast geïnteresseerd in wat de trends zullen zijn volgend jaar. Het jaar 2018 staat in het teken van grote tassen, sportsokken, Romeinse laarzen, hoge broeken en ruitjespatronen. Wat vooral duidelijk is, is dat mode uit de jaren ’70 en ’80 lijkt terug te komen. Hier vind je de 9 mode musthaves voor jouw kledingkast volgend jaar.

  1. Grote tassen en sportsokken

Grote tassen waren al eerder in de mode, maar in 2018 zullen deze nog groter, kleurrijker, vintage en rechthoekiger zijn. De tassen, geïnspireerd door PanAm en bowlingtassen, zijn niet alleen stijlvol, maar ook superhandig voor iedereen die van reizen houden of die graag veel mee wil kunnen nemen. De sportsok is ook terug en een outfit met een grote kleurrijke leren reistas inclusief hoge sportsokken brengt het uiterlijk terug van de rollergirl uit de jaren ’70. De mode voor het jaar 2018 zal in het teken staan van invloeden van een aantal decennia terug. 

  1. Ruitjes, ruitjes en nog eens ruitjes

Veel designers hebben voor 2018 het ruitpatroon her geïntroduceerd. Het geruite pak is weer helemaal terug en dit is voor vrouwen goed nieuws. De pakken zijn comfortabel en stijlvol en kunnen op allerlei manieren met andere ruitjes worden gecombineerd. Want het ziet ernaar uit dat in het jaar 2018 geen combinatie te gek zal zijn en ruiten pakken kunnen worden gedragen over geblokte blouses met felle kleuren schoenen. Dat betekent dat je je volgend jaar nooit zorgen hoeft te maken over of twee kledingstukken wel bij elkaar passen.

  1. Eén geheel

Dat gezegd hebbende, heeft de catwalk ook laten zien dat in 2018 een outfit bestaande uit één kleur in de mode zal zijn. Vooral denim jumpsuits werden op de catwalk veel gespot, maar ook een volledig witte outfit of een outfit van een pastelkleur zal je veel zien. Lavendel is de kleur voor 2018 en dit zie je terug in overgrote truien, stijlvolle pakken en jurken met lovertjes.

  1. De oma-look

Voor vrouwen die van comfortabele kleding houden wordt 2018 een goed jaar. Grote wijde truien, comfortabele schoenen, een lange brede rok gecombineerd met hoge wollen sokken zal dan niet misstaan. En aangezien pastelkleuren weer terug lijken te komen, kun je zo je oma-outfit helemaal compleet maken, inclusief een zelfgebreide trui. 

  1. De terugkeer van de tailleriem

Wat betreft accessoires ziet het er ook rooskleurig uit. Vrouwen die hun taille willen accentueren kunnen dit doen met een grote en brede riem die hoog om het middel kan worden gedragen. Deze tailleriem was in de jaren ’80 ontzettend populair en komt naar het schijnt in 2018 weer helemaal terug. Een tailleriem helpt je outfit in tweeën te delen en je figuur te laten stralen.

  1. Hoe hoger hoe beter

De riem gaat niet alleen omhoog, maar alles gaat richting de taille. Hoge broeken die je benen enorm lang doen lijken hebben recentelijk al hun terugkeer gemaakt sinds de jaren ’80 en deze trend zal zich alleen maar doorzetten. Extra wijde spijkerbroeken met een hoge taille zijn weer helemaal in. Het lijkt erop dat de skinny jeans voorgoed zal verdwijnen en plaats zal maken voor een extra wijde, comfortabele en loszittende spijkerbroek.

  1. Grote en lange jassen met brede kragen

Als jij van een lange jas houdt, dan wordt 2018 jouw jaar. Naast wijde en loszittende kleding zullen de jassen ook met deze trend meegaan. Een grote jas waarin je kunt verdwijnen en die je helemaal om jezelf heen kunt slaan is vaak gezien op de catwalk. Deze zijn dan voorzien van grote en brede kragen, vaak breder dan de schouders zelf. Voor deze winter van dit jaar zijn grote en gewatteerde donsjassen veel gespot. Deze zijn natuurlijk niet nieuw, maar wel lekker warm.

  1. Mode aan de voeten

In 2018 zullen we veel luxe teenslippers zien. En dit zijn niet de plastic varianten voor aan het strand, maar bijvoorbeeld gemaakt van leer, nep bont of veren. Deze zijn comfortabel, stijlvol en natuurlijk perfect voor in de zomer. Ook kunnen ze prima worden gedragen bij een nette jurk. Daarnaast zien we wat betreft schoeisel ook een terugkeer van de Griekse stijl en zijn sandalen met veters die je om je onderbenen wikkelt weer terug van weggeweest. Draag je liever een laars, zorg er dan wel voor dat dit een laars is met veters, want deze stoere hoge schoenen zullen in 2018 veel worden gedragen. 

  1. Herenmode voor 2018

Wordt de kleding voor de vrouwen in 2018 aanzienlijk comfortabeler en vrijer, voor mannen is dit ook een duidelijke trend. Waren voorheen strakke pakken en stijlvolle outfits de norm, in 2018 lijkt de mode voor mannen ook wat losser te worden. De das en het maatkostuum zijn verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor simpele T-shirts met korte mouwen, spijker- en chinobroeken en ook hoodies. Het verschil tussen wat mannen op kantoor dragen met wat mannen in hun vrije tijd aan zullen hebben zal in 2018 een stuk groter zijn dan voorheen. Deze versimpelde stijl wordt wel gekenmerkt door felle kleuren en drukke prints, zodat mannen er volgend jaar zeker niet saai uit zullen zien. De kleur rood zal de topkleur worden, zowel als oranje, groen, geel en kobaltblauw. Daarnaast zullen we in 2018 ook de mannen in donsjassen zien, met overgrote kleding en een stijlvolle opa-look.

Groter, hoger en comfortabeler

Over het algemeen zal de mode in 2018 dus vooral in het kader staan van comfort en gemak. Voor mannen betekent dit geen op maat gemaakte pakken meer, maar felgekleurde hoodies, oversized wollen truien en een simpele jeans met een T-shirt. Voor vrouwen wordt 2018 ook een goed jaar. Hoge laarzen met veters, comfortabele en luxe teenslippers, tailleriemen en grote tassen staan centraal. Wat kleding betreft zullen de broeken hoger en wijder worden, de jassen groter en zijn allerlei combinaties mogelijk. Een groot wollen vest gecombineerd met een wijde en lange rok met lovertjes is een outfit die in 2018 niet zal misstaan. En als je een keer een dag geen inspiratie hebt, kun je kiezen voor een comfortabele jumpsuit of een outfit volledig van dezelfde kleur. In 2018 kun je zonder al te veel moeite te doen met deze mode musthaves 2018 toch modieus zijn.

Lees ook:

https://www.iwantthatmusthave.nl/9-leukste-houten-keukentjes-kinderen/