Ayvo gezichtsborstel Review JML een must have of niet?

Toen ik het Ayvo apparaat van JML op de reclame zag wilde ik het meteen uitproberen. Ayvo bevat een borstel die de huid reinigt, verzorgt en verfrist, de zogenoemde gezichtsborstel. Beautyblogland is hysterisch over de welbekende Clara sonic, maar voor mijn studenten portemonnee net even te duur. Ik haalde de Ayvo en ik heb hem getest!

Opzoek naar een gezichtsborstel!

Al een tijdje was ik opzoek naar een gezichtsborstel. Er zijn veel verschillende borstels op de markt te vinden. Ik heb heel lang getwijfeld of ik de duurdere borstel van Clarasnic of Philips zou kopen, maar ik besloot toch liever eerst een alternatief te proberen. Wat zit er allemaal in de verpakking:

 • Het Ayvo apparaat;
 • Houder;
 • Bewaartasje;
 • Borstelkop voor de normale huid (de harige witte);
 • Borstelkop voor de gevoelige huid (de groen/ witte);
 • Vocht- inbrengende borstelkop (sponsachtige).

Het apparaat voelt stevig aan en ligt prima in de hand. De bostelkoppen zijn er makkelijk op te drukken. In het begin vlogen mijn bostelkoppen wel eens door de badkamer, omdat ik ze niet stevig genoeg had aangedrukt. Let daar op! In het Ayvo apparaat moeten 4 batterijen. De borstelkoppen gaan ongeveer 4 tot 5 maanden mee. Daarna moet je nieuwe kopen, dat is wel zo hygiënisch. De borstelkoppen zijn na te bestellen op deze pagina.

Ayvo belooft een mooie, stralende huid. Nou wie wil dat nou niet? 😉

Ik was in ieder geval zeer nieuwsgierig en ik kan je alvast vertellen dat ik zeer tevreden ben over dit apparaat!  Ayvo geeft de volgende beschrijving:

 • verzorgt, Reinigt en verfrist de huid
 • Rimpels en fijne lijntjes zijn minder zichtbaar
 • De huid straalt en voelt zacht aan
 • Bevordert de opname van huidverzorgingsproducten
 • Veilig voor alle huidtypen bevonden

Mijn ervaring:

Allereerst reinig ik altijd eerst mijn huid. Gewoon mijn dagelijkse ritueel: reinigingsolie en een lotion. Ayvo raadt je aan om eerst je gezicht te reinigen en daarna pas de borstels van Ayvo te gebruiken. Ik gebruik de borstelkop voor de gevoelige huid. Op deze borstelkop doe ik altijd wat Clarins reinigingsschuim. De eerste keer dat ik deze bostel gebruikte dacht ik dat mijn gezicht er werd afgepoetst. Eerlijk gezegd was het gewoon pijnlijk! Ik heb het apparaat voor een aantal dagen weggelegd om mijn huid wat rust te geven. Hierna ben ik weer gestart en en ben ik minder gaan duwen op het apparaat. Stukken beter! 🙂 Ik merk dat de haren van de borstel in het begin best hard zijn, deze worden na +- 3x zachter. Veel beter voor onze gezichtjes!
Tevens gebruikte ik ook de andere borstelkop, die voor de normale huid. Deze vind ik veel zachter aanvoelen, dan de borstelkop voor de gevoelige huid. Apart..
De vochtinbrengende borstel is zacht en voelt in het begin best gek aan. Hiermee breng je crème aan op je gezicht. De spons masseert de crème als het ware in. Deze sponsachtige borstel voelt prettig aan op de huid.

De borstel met de haren is iets pittiger en moet je daarom ook niet te lang gebruiken!

Ik raad jullie het volgende aan:

 • 15 sec. op het voorhoofd
 • 10 sec. op de wangen, neus en kin

Mijn huid is duidelijk zachter geworden en ik heb het gevoel dat hij ook lekker brandschoon is. Na het gebruik van de Ayvo borstel gebruik ik een voedende crème voor het gezicht en laat ik mijn gezicht lekker rusten. Voor nu ben ik erg blij met dit apparaat, maar ik kan natuurlijk niet wachten om andere varianten te testen. 😉 Ayvo van JML is te koop bij Blokker voor €19.95
Hieronder nog een korte demonstratie van JML zelf. Ik zou zelf Ayvo niet 2x per dag aanraden. Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust!