Beoordeling: Nieuwste must have gadgets die je niet mag missen!

De laatste & nieuwste must have gadgets die je niet mag missen

Als jij een fan bent van de laatste technologieën en must have gadgets, dan ben je waarschijnlijk perfect op de hoogte van wat er op dit moment allemaal ontwikkeld wordt. Vooral op het gebied van robots, Virtual Reality en Immersive technologie zijn er een aantal spannende ontwikkelingen die de must have gadgetliefhebber niet kan laten schieten. Onze liefde voor gadgets is een direct resultaat van onze levens die drukker worden, van onze drang om even van die drukke levens te ontvluchten en het tekort aan tijd dat we hebben voor de dagelijkse taken. Ook zijn er nieuwe must have gadgets waar je eigenlijk niets aan hebt, maar die gewoon te leuk, interessant of juist te frappant zijn om te laten liggen. Hier vind je een kleine selectie van de laatste gadgets die hun weg hebben gevonden naar de particuliere markt.

Immersive technologie: Vortx 4D systeem

De nieuwste must have gadgets die order de noemer immersive vallen, zijn bedoeld om de eigenaar een zo echt mogelijke ervaring te geven van wat ze op dat moment aan het doen zijn. Hier vallen bijvoorbeeld 3D televisies onder en ook Virtual Reality producten. Immersive betekent in het Nederlands meeslepend, en dat is wat deze gadgets met hun gebruiker proberen te doen. Naast 3D televisie is er nu ook een manier om 4D je woonkamer in te brengen. Deze technologie bestaat al in bioscopen, waar het nu nog met gemengde gevoelens wordt ontvangen. Vortx heeft echter een systeem ontworpen dat bestaat uit twee kastjes die je naast je televisie- of computerscherm kunt zetten. Deze kastjes zullen bijvoorbeeld als er op het scherm een explosie plaatsvindt, een stoot warme lucht uitblazen waardoor je het gevoel krijgt dat de ontploffing jou ook heeft bereikt. Hetzelfde kan met koude lucht gedaan worden, maar veel andere acties kunnen de kastjes nog niet uitvoeren. Dit heeft onder andere te maken met de computerspellen en films die deze technologie natuurlijk wel moeten ondersteunen, wat nog lang niet altijd het geval is. Toch lijkt 4D voor de toekomst een grote ontwikkeling te worden en kun je hier al vroegtijdig deel van uitmaken door het Vortx systeem aan te schaffen.

Virtual Reality: de Facebook VR-bril

Een andere ontwikkeling op het gebied van immersive technologieën is dat Facebook een betaalbare VR-bril heeft ontworpen. Met deze bril kun je een virtuele wereld instappen en het idee krijgen dat je jezelf hier echt in bevindt. Kijk je naar je handen, dan zal je die zien op je scherm. Kijk je omhoog, dan zie je de lucht en kijk je naar beneden dan zie je de grond. Natuurlijk zijn VR-brillen niet nieuw meer en kun je deze al een tijdje kopen. De Facebook VR-bril is echter betaalbaar, van goede kwaliteit en bevat de nieuwste technologieën. In de toekomst zou dit moeten betekenen dat je een concert van je favoriete band kunt bijwonen vanuit je woonkamer, of je favoriete voetbalteam kunt zien spelen vanaf de zijlijn.

Robots: huishoudrobots en robot huisdieren

Robots worden natuurlijk al een lange tijd gebruikt in fabrieken en de ontwikkelingen zijn ontzettend ver. Ook de particuliere markt kan onderhand al even van de gemakken van robots gebruik maken. Huishoudrobots zijn bijvoorbeeld al tientallen jaren te koop en worden steeds betaalbaarder en beter. Een stofzuiger die je met een timer kunt instellen zodat hij begint te werken als jij de deur uit bent, bijvoorbeeld, en die om het drinkbakje van je kat heen kan stofzuigen zonder water te morsen. Een ramenlap robot die tegelijkertijd de buiten- en de binnenkant van je ramen streeploos reinigt zonder dat jij hiervoor met een zeemlap in de weer hoeft te gaan. En natuurlijk zijn er de grasmaairobots die je gras altijd net en kort houden terwijl jij met andere dingen bezig bent. Ook robot huisdieren worden steeds geavanceerder. Sony heeft de Aibo opnieuw en verbeterd uitgebracht. Dit hondje kan door middel van gelaatsuitdrukkingen, sensoren en levensechte bewegingen ieder familielid vertederen en verblijden. En door middel van een aantal sensoren leert het van de situaties die het tegenkomt en zal deze kennis in de toekomst hergebruiken. Zo heb je uiteindelijk een huisdier waar je geen allergieën van krijgt, waarvan je geen haren hoeft op te zuigen, die je niet uit hoeft te laten, maar die zich wel volledig heeft gespecificeerd op jouw huishouden.

Overal altijd iedereen verstaan: de Google Pixel Buds

Deze Nieuwe must have gadget heeft een wat praktischer aard en wordt nog enigszins onderschat in de technologische wereld. Als je het zat bent niet goed te kunnen converseren met je buurman, met iemand van de plaatselijke bevolking op vakantie of met collega’s uit een ander land, dan zijn de Google Pixel Buds een echte uitkomst. Deze oordopjes vertalen live tot 40 talen voor je terwijl je met de persoon in gesprek bent. Dit betekent dat je op vakantie in Japan kunt verstaan wat de ober tegen je zegt, dat kinderen van over de hele wereld in de toekomst probleemloos met elkaar kunnen converseren en vriendschappen kunnen opbouwen en dat je een politieke bijeenkomst of een professioneel congres kunt bijwonen zonder dat je hiervoor een vertaler nodig hebt.

Andere ontwikkelingen

Natuurlijk zijn er ook een groot aantal andere nieuwe must have gadgets verschenen die je geen fortuin kosten. De fidget spinner, bijvoorbeeld, ontworpen om je te kalmeren, is nu ook verkrijgbaar op een iPhone cover, zodat je deze altijd bij de hand hebt of in de vorm van een flessenopener. Een opblaasbare matras die je achterin je auto kunt leggen zodat je altijd een tweepersoonsbed ter beschikking hebt en het opzetten van de tent kunt vermijden. Google heeft ook een home wifisysteem uitgebracht met de snelste internetconnectie en handige extra opties. De beste selfies maak je met een kleine draagbare drone en met een recyclebare papieren fietshelm ben je altijd beschermd. Zo zijn er duizenden goedkope uitvindingen die je het leven makkelijker maken, die je vermaken, die je van je spanning af kunnen helpen en die je simpelweg kunt aanschaffen omdat je ze wilt hebben. Niemand heeft een zwevende bonsai boom nodig of een emoji keyboard, maar sommige gadgets zijn gewoon te leuk om te laten liggen.