Bindweefselmassage: Waar komt het vandaan kan je er profijt van hebben?

Bindweefselmassage is een vorm van intense massage die erop gericht is om myofasciale (bindweefsel) beperkingen in het lichaam op te heffen en om elk beperkend littekenweefsel te verbreken. Het is ook gekend om chronische spanningen te verlichten, het lichaamsbereik van het lichaam te vergroten, de houding te verbeteren en de natuurlijke harmonie van het lichaam en geest te verbeteren.

Flexibiliteit van de fascia

bindweefselmassage zou ook de lengte en flexibiliteit van de fascia (het vezelweefsel rond de spieren en organen) herstellen, door het weefsel te normaliseren en door de kracht en algehele gezondheid van het gehele fascistische systeem te verbeteren (bindweefsel in de hele hele lichaam).

Waar komen de massagetechnieken vandaan?

bindweefselmassage leent veel van zijn technieken uit de traditionele Zweedse massage. De druk die een massagetherapeut uitoefent tijdens een diepe massage van bindweefsel is echter intenser, en massageolie of -lotion wordt meestal niet gebruikt.

De slagen van dit type massage zijn langzamer en er wordt meer druk uitgeoefend om het spierweefsel te verwarmen en de diepere spierlagen te bereiken. Hoewel het hebben van een diepe massage van het bindweefsel je geen pijn mag bezorgen, is het vaak minder ontspannend en minder comfortabel dan een traditionele Zweedse massage. De meeste beoefenaars vragen dat hun klanten ze onmiddellijk vertellen als de druk te groot wordt.

Waar focust de massagetherapeut op?

Tijdens een sessie zal de massagetherapeut focussen op het loslaten van de spanning van de diepere weefselstructuren van de spier en het fascia (of bindweefsel) met diepe, intense bewegingen. Wanneer een therapeut een chronische knoop lokaliseert (ook wel een adhesie genoemd), zullen zij vaak aanbevelen dat een cliënt een totale levensstijlverandering aanpast – die oefeningen kan omvatten om de houding, balans, beweging en ontspanning te verbeteren. Deze stappen zijn complementair aan je wekelijkse bindweefselmassage-sessies.

Video: Minder Rimpels Door Bindweefselmassage.

Lees hier ook wat een Chinese massage is