Cadeau ideeën voor als je je vriend iets echt origineels wil geven

Het is niet moeilijk om een cadeau te vinden voor mannen, omdat deze over het algemeen snel tevreden zijn. Het idee dat jij een cadeau voor hem hebt gekocht is dan vaak al genoeg. Typische cadeaus voor mannen zijn gadgets, bier, aftershave en gereedschap. Ook al zijn dit grappige en handige dingen, soms is het leuker om een echt origineel cadeau te geven aan je vriend. Hier vind je enkele ideeën waarmee je hopelijk inspiratie krijgt om een origineel cadeau te geven.

Een uitje

Soms is het veel leuker om een dagje of avondje uit cadeau te geven en voor mannen zijn er genoeg mogelijkheden. Je kunt hem bijvoorbeeld een bon geven waarmee je hem belooft samen iets te doen. Misschien houdt hij van voetbal en kun je hem meenemen naar een wedstrijd. Ook kaartjes voor een concert zijn over het algemeen erg leuk om te ontvangen. Natuurlijk kun je altijd een etentje organiseren in zijn favoriete restaurant, een dagje karten of een rit op een raceparcours. En een reisje naar bijvoorbeeld België tijdens het weekend met een overnachting kan een schitterend idee zijn. Op deze manier geef je een cadeau waarmee hij zichzelf ongetwijfeld zal vermaken en waarmee je herinneringen opbouwt tussen jullie twee. Doe je dit goed, dan zal hij nog tijden lang kunnen nagenieten van wat je hem gegeven hebt. Dit zijn ook goede ideeën voor als je met een groep bent en op zoek bent naar een origineel cadeau. Zamel geld in en je kunt met zijn allen op pad ergens naartoe, misschien zelfs wel een korte citytrip?

Gadgets

Zowel mannen als vrouwen zijn geïnteresseerd in gadgets. Er zijn echter leuke en grappige gadgets en gadgets waar je ook daadwerkelijk wat van hebt. Met een waterdichte bluetooth luidspreker kan je vriend in de douche en in bad luisteren naar zijn favoriete muziek. Hout is erg in trek op dit moment. Wat dacht je van een houten design alarmklok die werkt met led-lampjes. Dit zal schitterend staan op het nachtkastje. Met de compacte Minipresso kan hij overal een heerlijk kopje espresso maken, zolang er heet water en koffie in de buurt is. En deze past bovendien perfect in de tas. En een barbecue die je klein kunt opvouwen in een koffer en overal mee naartoe kunt nemen is natuurlijk voor de meesten een geslaagd cadeau. Bovendien kun jij er dan hopelijk ook regelmatig meegenieten van de heerlijke maaltijden die jullie daarop koken.

Cadeaubonnen

Cadeaubonnen kunnen afgezaagd overkomen, vooral als het er weer een is van een warenhuis of die je kunt uitgeven aan een groot aantal dingen. Cadeaubonnen zijn makkelijk, want dan kan je vriend zelf beslissen waar hij het geld aan uitgeeft. Je kunt het echter een beetje persoonlijker maken door een meer gespecialiseerde cadeaubon te kiezen. Als je een beetje op zoek gaat kun je bijvoorbeeld denken aan de Nationale Kunst en Cultuurkaart, een boeken- of tijdschriften bon, een Goede Doelen Cadeaubon, de Nationale Golfbon of Koffie Cadeau. Voor iedere liefhebberij is wel een bon te vinden. Houdt jouw vriend van een activiteit of hobby waar geen cadeaubonnen beschikbaar voor zijn? Dan kun je altijd zelf een bon maken en deze aan hem geven, voor een nog persoonlijker cadeau.

Cadeaus voor een vriend die actief is, van avontuur houdt en graag reist

Is jouw vriend avontuurlijk en een actieveling, dan kun je hem een cadeau geven waarmee hij zijn avonturen beter kan ervaren en kan vastleggen. Een camera die hij bijvoorbeeld op zijn helm, fiets of ski’s kan bevestigen en zijn rit perfect mee kan filmen. Ook zijn er mooie apparaten beschikbaar waarmee je een timelapse film kunt maken, of een 360 graden foto. Je kunt ook denken aan een sporthorloge of een sportaccessoire of outfit. Houdt je vriend van avontuur, dan neem je hem mee om ergens een extreme sport te beoefenen. Vlak over de grens in Duitsland kun je al skiën en dit kun je doen als een dagtrip, zodat je ’s avonds gewoon weer thuis kunt zijn.

Cadeaus voor een vriend die een nerd is

Het is tegenwoordig helemaal niet meer zo beschamend om een nerd te zijn. Het wordt vaak juist als interessant gezien als iemand een interesse heeft in een bepaalde wetenschappelijke tak. Ook gaming wordt steeds populairder. Er zijn een groot aantal cadeaus voor nerds waarmee je hen erg gelukkig kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan een ketting met daaraan een hanger met een bepaalde molecuul, voor koffie bijvoorbeeld of een neuron zenuwcel. Er zijn ook hele mooie armbanden met het zonnestelsel. Een grote poster met het periodieke stelsel is ook altijd een optie, of een stel manchetknopen met daarop de afbeelding van een printplaat of een controller van een gamecomputer. Kies niet iets afgezaagds, zoals een t-shirt met een nerdy uitspraak of een mok met daarop een dinosaurus of een wiskundige vergelijking. Dan haal je eigenlijk een grapje met hem uit en dat is niet de bedoeling. Kies iets waar hij wat aan heeft, wat hij mooi vindt en dat aansluit bij zijn nerdy interesse.

Een goed doel

Als laatste kun je altijd het geld dat je wilde besteden aan het cadeau voor je vriend uitgeven aan een goed doel. Je kunt een paard of een ezel adopteren om ze een beter leven te geven en deze aan je vriend geven. Ook kun je een kip adopteren waarvan je vervolgens een lange tijd heerlijke eieren zal krijgen. Natuurlijk zijn er ook goede doelen die buiten Nederland proberen te helpen het leven beter te maken. Ook hier kun je dieren adopteren, zoals een panda, of een stuk land kopen. Jij kunt een stukje regenwoud dat anders omgekapt zou worden helpen te bewaren. Maar ook apartere dingen, zoals het kopen van een geit voor een gezin in een ontwikkelingsland. Zorg er wel voor dat je het goede doel goed naloopt en zeker weet dat jouw geld ook daadwerkelijk zal worden uitgegeven aan hetgeen je in gedachten had. Zo weet je zeker dat jouw geld nuttig wordt besteedt.