10 cadeautips voor als je inspiratie te kort komt

Je kent het wel, er komt een verjaardag aan en je hebt echt geen idee wat je deze persoon moet gaan geven. Misschien hebben ze alles al, of wil je gewoon niet weer met een boek aankomen die ze waarschijnlijk nooit zullen lezen. Het probleem is ook altijd dat ze bij jouw verjaardag wel iets origineels hebben gevonden. Dit jaar wil je ze echt iets geven waar ze wat aan hebben, maar wat ook een lach op hun gezicht brengt. Hier vind je 10 betaalbare cadeautips waar je dan misschien wat mee kunt.

De Scratch Map Deluxe

Houdt jouw vriend of vriendin van reizen, dan is de Scratch Map Deluxe misschien een goed cadeau. Het is een kaart van de wereld in postervorm, met een zwarte achtergrond en een gouden afbeelding. Elke keer als je een bepaald land hebt bezocht kun je deze van de kaart af krassen. Er komt dan een mooie kleur tevoorschijn. Hoe meer landen je hebt bezocht, hoe meer je van de kaart te zien krijgt. Naast een leuk cadeau is dit ook een erg mooie vorm van decoratie, die na elke reis er weer net even iets anders uitziet.

Een smartphone projector

Je kunt ze tegenwoordig krijgen in een groot aantal uitvoeringen en een smartphone projector is al lang niet meer duur. Net deze projector kun je je eigen bioscoop creëren, zo lang je een muur ter beschikking hebt en een donkere ruimte. Je kunt er korte filmpjes mee projecteren en foto’s, bijvoorbeeld als je op vakantie bent geweest. Houdt er wel rekening mee dat bij de goedkopere modellen het beeld niet haarscherp zal zijn, omdat de projector simpelweg het beeld van je smartphone reflecteert en de bestanden niet afleest. Is er tekst, dan zal deze in omgekeerde volgorde worden geprojecteerd. De projector heeft daarom geen stroom of batterijen nodig.

Barbecue suitcase

Deze opvouwbare barbecue wordt makkelijk opgevouwen in een koffer en kun je overal mee naartoe nemen. Je klapt de koffer uit en hebt een sterke barbecue waarmee je onderweg snel wat lekkers klaar kunt maken. Je neemt de koffer mee op vakantie, op een dagje uit of je gebruikt hem simpelweg in de tuin. Zo kun je altijd en waar je ook bent een heerlijke maaltijd klaarmaken.

Een opbergplek voor sleutels

Is jouw vriend of vriendin altijd de sleutels kwijt? Dan heeft hij of zijn een vaste plek nodig waar deze kunnen worden opgeborgen. En dit kun je doen met een stijlvolle sleutelhouder. De Sparrow Key Ring bijvoorbeeld dat bestaat uit een vogeltje dat je als sleutelhanger gebruikt en een huisje dat je aan de muur hangt en het vogeltje uiteindelijk in op kunt bergen. Er zijn ook andere uitvoeringen die bijvoorbeeld met magneten werken, met een waakhond of met figuurtjes. Op deze manier geef je zowel een decoratief als een zeer handig cadeau.

Een ijs gril

Heb je wel eens bij een ijswinkel gestaan en gekeken hoe ze jouw ijs samenstellen met verse ingrediënten op een grote ijskoude tafel? Dit kun je ook zelf in huis halen voor maar een paar tientjes en is een perfect cadeau voor mensen die houden van koken en toetjes. De ijs gril bewaar je in de vriezer, je voegt er beslag voor roomijs aan toe en eventuele extra ingrediënten, zoals fruit, noten en chocola. Zet deze op tafel na een dinerfeestje en je kunt voor elke gast een heel speciaal toetje samenstellen. En als je erg geoefend bent, kun je mooie ijsrolletjes maken, net zoals ze doen in Indonesië.

Lees hier hoe je gegrild ijs kan maken

Een bier brouw pakket

Een DIY bier brouw pakket maakt bierbrouwen extra makkelijk. Het hele pakket is zo samengesteld dat je alleen de ingrediënten nog moet toevoegen. Wat is er nu lekkerder dan een vers glas bier? Het bier wordt gebrouwen in een handig vat met een tap eraan. Hierin kun je 5 liter bier brouwen dat 2 weken goed blijft in de koelkast.

Mijn eerste laptop

Voor kinderen zijn de cadeaus misschien nog wel het moeilijkste om te vinden en wil je dat ze er naast spelen ook nog iets van leren. Kinderen zijn al van jongs af aan geïnteresseerd in laptops en telefoons, maar je wilt niet dat ze hier te veel tijd aan besteden. Mijn Eerste Laptop iWood is een laptop van hout met een krijtbord erop en krijtjes bijgeleverd. Het kindje kan dus het gevoel krijgen dat het ook een laptop vasthoudt en hierop naar hartenlust tekenen en zichzelf uiten. Ook kan het kindje bijvoorbeeld naast de ouders aan te keukentafel gaan zitten en alvast oefenen met schrijven.

Ecocube planten in houtblokken

Voor mensen die geen groene vingers hebben maar wel van planten en verse producten houden is de Ecocube perfect. Dit is een kubus waar al compost en zaadjes in zitten en die je alleen uit de verpakking hoeft te halen en water moet geven. Er zal dan binnen een paar weken een plantje ontstaan en hieruit heb je ruime keuze. Je kunt kiezen uit een kerstboom, een aloë vera plant, aardbeien, zonnebloemen, bamboe en nog veel meer. Als de plant te groot wordt kun je hem verpotten door de gehele kubus in een nieuwe pot met aarde te zetten waar deze dan automatisch zal composteren.

Minipresso compacte espressomachine

Dit is het duurste cadeau van deze lijst, maar zeker het noemen waard. Want met de Minipresso Espressomachine kun je overal espresso maken, zonder dat je hier stroom, vuur of batterijen voor nodig hebt. Deze schitterend vormgegeven machine heeft alleen koffie en heet water nodig om een heerlijk bakje voor je te maken. Daarnaast is hij klein genoeg om in je tas te passen, in de auto en in de caravan. Voor de koffieliefhebber is dit echt een vereiste.

Conceal onzichtbare boekenplank

Met deze prijswinnende boekenplank van Conceal creëer je het effect van een zwevend stapeltje boeken tegen de muur. Hierop kun je boeken kwijt, maar ook andere dingen. Zo lang het maar niet zwaarder is dan 9 kilo. Je monteert het simpelweg tegen de muur en het is klaar om gebruikt te worden. Deze boekenplank is al schitterend op zich en een echte interessante toevoeging aan ieder interieur.