Chinese massage: Wat is het precies en waar komt het vandaan?

Wat is een Chinese massage?

Oude Chinese experts en beoefenaars geloven dat energie in het lichaam continu moet stromen om een ​​individu te helpen bij het verlichten van stress en het voorkomen van ziekten. Er zijn twee soorten traditionele Chinese massage: de “Tui na” en de “Zhi Ya.” De technieken tussen de twee verschillen, maar mensen zullen hernieuwde kracht en kracht ervaren na een sessie van minstens 30 minuten. Chinese massage is over de hele wereld op grote schaal gebruikt.

Basisbeginselen van een Chinese massage

Chinese massage is nauw verwant aan acupunctuur en richt zich op kanalen of energiepunten die bloed en energie, of “qi”, effectief door het lichaam transporteren en geleiden. Het doel is om evenwicht te bereiken om de persoon te beschermen tegen verschillende soorten infecties en om de optimale functie van alle organen te behouden. Wanneer de kanalen worden belemmerd of geblokkeerd, ervaart de persoon pijn en is hij vatbaar voor gezondheidsproblemen. De masseuse kan identificeren welke paden geblokkeerd zijn en druk nodig hebben. Verschillende studies toonde aan dat regelmatige massages verschillende ziektes kunnen behandelen, zoals chronische lage rugpijn, cardiovasculaire problemen en reumatoïde artritis.

Chinese massagetechnieken

Tui na omvat het strekken, kneden en duwen van de spieren, terwijl Zhi Ya acupressuurpunten drukt en knijpt om stress en pijn te verlichten. Elke techniek is gebaseerd op therapeutische principes met relatieve effecten zoals het stimuleren van het lichaam om meer hormonen af ​​te geven, de doorbloeding te reguleren of energie te verhogen of te herstellen. “Shou fa” of handtechnieken worden verder onderverdeeld in sedatietechnieken of “yin” en stimulerende technieken of “yang”. Het idee is om zowel yin als yang in evenwicht te brengen om volledige gezondheid te bereiken.

Voordelen van een Chinese massage

Chinese massagetherapie biedt pijnverlichting van pijnlijke en gescheurde spieren. De technieken verbeteren de bloedtoevoer naar de gebieden, wat de gezondheid vergemakkelijkt en de opbouw van melkzuur verliest. De technieken helpen ook om in een ​​rustige en ontspannen sfeer te komen. Het is een geweldige manier voor mensen om zich psychologisch te verjongen en te kalmeren van stress. Regelmatige massagesessies versterken de immuniteit en voorkomen dat het lichaam degeneratieve ziekten ontwikkelt, waarbij meestal de spieren, inwendige organen en botten worden gebruikt. Volgens verschillende studies vertoonden de patiënten significante verbeteringen in hun omstandigheden na toepassing van dergelijke technieken.

Chinese massage voor genezing

Het stimuleren van de bloedstroom en de bloedcirculatie naar verschillende drukpunten in het lichaam zal genezing bevorderen en het herstel bespoedigen. Mensen kunnen hun lichaam revitaliseren door een of twee keer per maand een massage van 30-60 minuten te nemen. Mensen die lijden aan problemen zoals hypertensie, diabetes, spierziekten en infectie kunnen ook sneller herstellen door middel van Chinese massagetechnieken. Sommige benaderingen kunnen gunstig zijn voor longproblemen en hartaandoeningen.