Fingerlings: het robot-aapje dat kusjes blaast

Wie wil er nou geen huisdier zonder de lasten?

Robotdiertjes zijn al een tijdje in trek bij kinderen en volwassen, maar deze zijn vaak erg duur. Fingerlings van het Canadese bedrijf WowWee is de nieuwste trend op dit gebied en wel in de vorm van een robot-aapje. Deze aapjes onderscheiden zich van de andere robot-dieren, omdat ze erg betaalbaar zijn, maar wel veel kunnen. Ze grijpen je vast, reageren als je ze aait of als je tegen ze praat en geven zelfs kusjes terug. Er zijn in totaal 6 verschillende Fingerlings, elk met een ander speciaal karakter. En omdat ze maar liefst 40 vaardigheden kunnen uitvoeren, zullen ze ook niet snel vervelen. Fingerlings zijn snel op weg de laatste rage te worden op speelgoed gebied en zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Wat zijn Fingerlings?

Fingerlings zijn dus aapjes, van 10 centimeter lang, en ontworpen met het kleine Pygmee-aapje in het achterhoofd. Dit is het kleinste aapje ter wereld dat leeft in de regenwouden van Zuid-Amerika. Je hebt ze vast al wel eens gezien in de dierentuin of in de Apenheul. Fingerlings, zo genaamd omdat ze zich om je vinger heen klemmen, worden dus geleverd in 6 standaarduitvoeringen, met 6 verschillende namen en eigenschappen. Daarnaast zijn er limited edition glitteraapjes te koop, een luiaard en een eenhoorn en een aantal leuke accessoires. Ze kunnen zich naast om je vinger ook om je pen klemmen, of je kunt ze aan de staart ophangen aan een klink of aan je broekzak. Zo gauw je contact maakt met het beestje, door het te bewegen, door het over het hoofdje te aaien of door het aan de staart te slingeren, komt het tot leven. De oogjes gaan open, het aapje maakt geluidjes en draait met het hoofdje. Met de poten kan het zich om jouw vinger klemmen en als je het een kusje geeft, geeft het je een kusje terug. Fingerlings is dus betaalbaar en veelzijdig interactief speelgoed voor meisjes en jongens. Het leuke ervan is, dat je je Fingerling overal mee naartoe kunt nemen en voor vrij weinig geld de hele familie kunt verzamelen.

De verschillende aapjes

Er zijn 6 verschillende aapjes waaruit je kunt kiezen, met de namen Bella, Finn, Boris, Sophie, Mia en Zoë. Mia is paars en nieuwsgierig naar alles wat er om haar heen gebeurt. Boris is blauw, vrolijk en lacht de hele dag. Finn is zwart en heeft een eigen willetje. Zoë, het turquoise aapje, houdt er het meeste van als je haar onderste boven hangt. Het roze aapje is Bella, houdt van praten maar is wel heel erg schattig. En als laatste is er Sophie, het witte aapje dat heel graag knuffels geeft.

Wat kun je met Fingerlings doen?

De robot-aapjes van WowWee zijn uitgerust met twee sensoren op hun hoofdje. Hier kun je op drukken om een reactie te krijgen. Dit kun je eens of twee keer doen, je kunt de sensoren tegelijkertijd indrukken of één voor één. Elke combinatie die je maakt brengt een andere reactie te weeg. Aangezien het aapjes zijn, vinden ze niets leuker dan op de kop hangen. Doe je dit, dan zal je verschillende reacties krijgen, waaronder de slappe lach. Je kunt het aapje een scheetje laten doen als je je hand op het hoofdje legt en doe je dit als ze op de kop hangen, dan laat het aapje een boer. Als je het aapje aait en er lief voor bent, dan laten ze zien en horen dat ze hier heel blij mee zijn. Blaas je handkusjes naar je Fingerling, dan krijg je een kusje terug en als je het aapje lang genoeg wiegt, dan valt het in slaap. Het leukste van het aapje is dat je ze overal aan kunt hangen, aan je pen bijvoorbeeld terwijl je aan het schrijven bent. En heb je meerdere aapjes verzameld, dan kunnen ze samen zingen als je twee keer in je handen klapt.

Accessoires

Natuurlijk zijn er naast het aapje zelf ook de nodige accessoires te koop. Denk hierbij aan een hangmat, een klimtoestel en een wipwap. Er zijn ook drie limited edition glitter Fingerlings te krijgen, namelijk Kiki, Amelia en Sugar speciaal voor de feestdagen. Voeg hier Kingsley de luiaard en Gigi de eenhoorn aan toe en je collectie is compleet. Kijk wel uit, want er zijn al weer een aantal namaak edities op de markt. Controleer dus altijd de merknaam en wees op je hoede. De echte vingerling is niet duur en te koop zowel online als in alle grote speelgoedwinkels.

Fingerlings uitpakken in het Nederlands