Geld besparen op tijdschriften

Je kan veel geld besparen door je dure abonnement op een tijdschrift stop te zetten en hiervoor in de plaats eventueel te gaan voor een nieuw proefabonnement.

Veel vrouwen zijn gek op het lezen van tijdschriften en dat is natuurlijk niet zo vreemd ook. Voor een ieder is er wel een blad die voldoet aan de interesses. Ben je bijvoorbeeld gek op mode en beauty, dan zijn er wel tientallen verschillende magazines die je hierover alle ‘ins and outs’ geven. En dit gaat natuurlijk ook op bij andere interesses als lifestyle, psychologie, hobby, enz. Het wordt waarschijnlijk wel te veel van het goede om een abonnement te hebben op elk tijdschrift die je leuk vindt. Maar stel je zelf eens de volgende vraag: “Op hoeveel tijdschriften heb je een abonnement?” (En wellicht ook die van je partner e/o kids). Als je deze vraag met een 1 of meer kan beantwoorden, dan is de kans groot dat het gaat om een doorlopend abonnement. Waarschijnlijk ben je gestart met een voordelig proefabonnement en na afloop ben je de reguliere prijs gaan betalen. Dat dit behoorlijk veel geld kost, zal je vast bewust van zijn… maar opzeggen is ook wel jammer toch? Wellicht heb je ook wel het (het geldige) excuus dat het altijd nog goedkoper is dan losse nummers in de winkel kopen. Ja, vrouwen tijdschriften kunnen los best prijzig zijn en dat gaat natuurlijk ook op voor mannen tijdschriften.

Hoe kan je besparen?

In de eerste plaats is het raadzaam om niet al te vaak tijdschriften te kopen in een winkel. Het schap met de vele bladen kan dan wel aantrekkelijk zijn, met pakkende titels die je prikkelen om het te gaan lezen. Maar is alleen het betreffende artikel leuk, of is de rest van het blad ook de moeite waard? Wees je er van bewust dat een los nummer in verhouding duur is. Neem een magazine als ‘Women’s Health’, deze kost je €4,99. Op een volle kar met boodschappen is een kleine 5 euro dan wel te overzien, maar als dit een ritueel gaat worden (al dan niet gecombineerd met andere bladen), dan gaat het aardig in de papieren lopen.

Durf kritisch te kijken naar je eventueel lopende abonnementen. Als je de reguliere prijs betaald, dan is het voordeel t.o.v. losse tijdschriften vaak niet erg groot te noemen. Het kost je vaak maar een enkel telefoontje om het stop te zetten en dan kan je pas echt flink geld besparen. Het is wel raadzaam om even je klantnummer erbij te pakken voordat je belt, maar zelfs op basis van je persoonlijke gegevens moet de klantenservice je verder kunnen helpen.

Maar ik vind tijdschriften lezen wel heel erg leuk

Logisch, tijdschriften zijn ook erg leuk om te lezen. Het is in tegenstelling tot een dik boek veel prettiger om met weinig tijd toch lekker korte artikels te lezen of om even wat inspiratie op te doen.  Het leuke is dat er best een voordelige manier is om tijdschriften in huis te krijgen. De meeste korting kan je namelijk behalen door te gaan voor een proefabonnement waarbij je de mogelijkheid hebt om na afloop deze stop te zetten (wat vrijwel altijd het geval is). In het eerde genoemde voorbeeld van ‘Women’s Health’ kan je momenteel 30% besparen op de losse verkoopprijs door te gaan voor een proefabonnement van 10 nummers. Dit genoemde voorbeeld is voor heel veel tijdschriften van toepassing. Het is dan wel handig om te weten dat de meeste van dit soort acties ‘doorlopend’ zijn en dit betekend dat na afloop van het proefabonnement het omgezet wordt in een regulier abonnement. Je bent alleen nooit verplicht om hier mee akkoord te gaan, mits je het tijdig stopzet. Zet twee maanden voor de einddatum in je agenda dat je even de klantenservice moet bellen van het betreffende tijdschrift of zet het in je smartphone als notitie die op de ingestelde datum tevoorschijn komt.

Het kost misschien wat moeite allemaal om op deze manier geld te besparen op tijdschriften, maar het loont zeker de moeite. Op deze manier kan je elke keer opnieuw gebruik maken van een andere actie. Helaas is het niet mogelijk om van één soort tijdschrift achter elkaar gebruik te maken van proefabonnement aanbiedingen, maar er zijn nog zoveel andere leuke bladen. Op die manier lees je misschien ook wel eens een blad die je normaal gesproken niet zo snel zou kiezen.

GELD BESPAREN? | Dat doe je zo!

Vraag een tijdschrift abonnement cadeau

Als ik het toch over ‘tijdschriften’ en ‘besparen’ heb, dan is de volgende tip wellicht nog de meest toepasselijke: Vraag eens een tijdschrift abonnement cadeau. Bij vrijwel elke (proef-) abonnement aanbieding kan je de volgende keuze selecteren: ‘Geef dit abonnement cadeau’. De aanvrager vult dat het factuur adres in en het adres van de ontvanger. Het leuke van deze optie is dat het dan altijd een aflopend abonnement betreft. Het tijdig moeten opzeggen is dan opeens geen issue meer.

Misschien is het een drempel om een tijdschrift abonnement cadeau te vragen, maar de geen aan wie je het vraagt zal er waarschijnlijk alleen maar blij mee zijn. Er kan dan namelijk iets gegeven worden wat je zelf ook 100% leuk vindt.