Het beste alles in 1 abonnement vergelijken, hoe pak je dit aan?

Met alles in 1 glasvezel vergelijken wordt het vergelijken van alles in 1 pakketten via glasvezel bedoeld. Op websites zoals allesin1glasvezelvergelijken.nl kun je echter ook de pakketten via ADSL/VDSL of kabelaansluiting vergelijken.

Meestal zijn de volgende landelijk opererende aanbieders in de vergelijkingen opgenomen:

KPN, Ziggo, NLE, Telfort, T-mobile, Tele2, XS4ALL, Online, Youphone

Wanneer er geen glasvezel in jouw woonplaats in aangelegd, beschik je waarschijnlijk over 1 van deze aansluitingen waarmee je ook van goedkoop internet en tv met of zonder bellen kunt genieten. Wanneer je de glasvezel check hebt gedaan en er geen glasvezel (fiber of ftth) beschikbaar worden automatisch alle andere beschikbare pakketten in een duidelijk overzicht getoond.

Hoe werkt het alles in 1 glasvezel vergelijken?

De vergelijker waarmee je kunt internet vergelijken is opgebouwd uit drie categorieën die je kunt aanzetten of uitzetten. Het gaat om categorieën internet, tv en bellen waarvan je tv en bellen kunt uitvinken. Wanneer je nu onder de categorieën je postcode en huisnummer invult en op check klikt krijg je binnen enkele tellen een overzicht te zien. In dit overzicht staan alle op jouw adres beschikbare internetabonnementen met of zonder tv en bellen. Ook kun je meteen zien of deze pakketten met glasvezel internet beschikbaar zijn of je voor een andere aansluiting moet gaan kiezen.

Hulp bij vergelijken

Heb je hulp nodig bij het vergelijken kun je direct onder de postcodecheck op hulp bij vergelijken klikken. Er verschijnt nu een popup venster waarin helder en duidelijk wordt uitgelegd hoe je in drie stappen kunt vergelijken.

De eerste stap is het samenstellen van het soort abonnement dat je wilt afsluiten. Zoals hierboven al aangegeven staan de internetabonnementen standaard aan en kun je voor de opties internet en tv of internet en tv met bellen kiezen. Internet en tv vergelijken was nog nooit zo makkelijk dankzij de medewerking van de glasvezel aanbieders die de volledige data via hun api aanleveren.

Sorteren

Internet providers vergelijken was in het verleden veel moeilijker. Nu kun je middels filters eenvoudig sorteren. Je kunt kiezen uit de goedkoopste eerst. Vind je dat niet prettig kun je de pakketten die de hoogste score hebben laten tonen. Als laatste optie kun je natuurlijk ook op snelheid beginnen met alles in 1 vergelijken. Hierbij kun je de regelaar links onder downloadsnelheid met de naam “welke snelheid past bij mij?” verschuiven en de voor jouw meest geschikte internetsnelheid instellen.

Goedkoop internet en tv is ook via een glasvezelaansluiting mogelijk. De prijzen voor een alles in een pakket zijn de laatste jaren gedaald. Dit komt natuurlijk omdat wanneer een consument drie of vier diensten in één abonnement afneemt er door de provider zoals bijvoorbeeld KPN alles in 1 kosten kunnen worden bespaard.

Voordelen

Het is natuurlijk voordeliger wanneer je een klant maandelijks nog maar 1 factuur hoeft toe te sturen in plaats van dit voor elke dienst te moeten doen. De tv en internet aanbieders die goedkoop internet en tv aanbieden proberen daarom zoveel mogelijk klanten voor zich te winnen die gebundelde pakketten afnemen. Deze bundels noemt men ook wel triple play of met mobiele telefonie erbij quadplay pakketten.

Met een triple play abonnement sluit je een internet, Digitale televisie en bellen af bij één provider. Steeds meer consumenten kiezen voor een triple play abonnement. Je kunt met een triple play abonnement flink op je kosten voor internet, televisie en telefonie besparen. Bovendien krijg je maandelijks minder werk doordat je maar één rekening ontvangt voor diensten die je afneemt.

Voordelen triple play abonnement

Tegenwoordig zijn er in Nederland heel veel bedrijven actief die verschillende alles in 1 pakketten aanbieden. Het voordeel hiervan is dat bedrijven extra moeite zullen doen om jou als klant binnen te halen. Je krijgt een aantal zorgen minder. Je hoeft niet meer op drie enkele contracten te letten en je hebt met nog maar één partij te doen met wie je alle zaken kunt regelen. Een triple play abonnement is vaak stukken goedkoper dan het afnemen van drie verschillende diensten als losse abonnementen. Met een dergelijk pakket kun jezelf een keuze maken uit je televisie, telefonie en internetabonnement. Vaak krijg j bij een triple play abonnement bijvoorbeeld extra veel korting of gratis toegang tot extra zenders zoals Eredivisie Live, Film 1 of HBO. Hiervoor moet je wel extra betalen. Verder bieden enkele providers je een prachtig cadeau aan wanneer je een abonnement bij hun gaat afnemen.

Internet en bellen in 1 pakket

Internet en bellen zijn twee veel gebruikte en populaire diensten. Bijna elk huishouden maakt dagelijks een of meerdere keren gebruik van internet of de telefoon. Omdat voor internet en bellen, beiden een abonnement is afgesloten, kan het soms flink duur worden en kun je makkelijk het overzicht verliezen. Daarom bieden veel providers internet en bellen samen aan dus geen alles in 1. Deze twee diensten zitten dan in een gezamenlijk pakket, waardoor er nog maar één maandelijkse rekening is in plaats van twee. Op deze manier kan vaak veel geld bespaard worden. Verder is het voordeliger dat huishoudens nu nog maar met één bedrijf contact hebben, in plaats van met twee bedrijven.

Tv on demand

Tv on demand heeft de laatste jaren zeer aan populairiteit teoegenomen, zeker in combinatie met een triple play abonnement en al helemaal via razendsnel glasvezel internet. Met tv on demand is het mogelijk om een televisieprogramma dat je net bent aan het kijken te pauzeren. Het leuke hiervan is dat je een programma kunt onderbreken wanneer iemand aan de deur belt of het eten klaar staat. Dankzij tv on demand oftewel interactieve televisie is het mogelijk om zelf te kiezen wat jij op jouw moment wilt kijken. Zo kun je bijvoorbeeld voor een goede film kiezen of oudere afleveringen van je lievelingsserie terugkijken. Voor een aantal programma’s en diensten van televisie on demand moet echter iets betaald worden. Deze nieuwe manier van televisie kijken is zeer zeker de toekomst waar heel veel consumenten nu al niet meer zonder kunnen.

Alles in 1 vergelijken

Je bent op zoek naar het goedkoopste internetpakket op jouw adres? Wanneer je je postcode en huisnummer bovenaan de vergelijker invoert kun je razendsnel en heel makkelijk alles in 1 pakketten vergelijken.
Steeds meer consumenten sluiten een abonnement voor Internet, Bellen en TV af. Voor velen is deze alles in één oplossing zeer interessant. Er zijn namelijk een aantal goede redenen waarom ze dit doen. Financieel gezien brengt dit een paar leuke voordelen met zich mee. Je hebt namelijk alle diensten onder één dak zoals ze dat bij T-mobile of de Nederlandse Energie Maatschappij wel een s zeggen. Vandaag de dag kun je meerdere providers internet, bellen en tv aanvragen. Als je de postcode check uitvoert zie je in een beknopt overzicht welke providers Internet, Bellen en TV kunnen leveren op jouw adres. Heb je een aanbieder die aan jouw wensen voldoet gevonden, dan ben je nog één stap van een nieuw abonnement verwijderd door het gewoon online aan te vragen. In de meeste gevallen worden de aangevraagde diensten binnen twee weken na de bestelling door de provider opgeleverd. Vergeet niet dat je zelfs het recht hebt en gebruik mag maken van de wettelijke afkoelperiode.

Overzicht

Een duidelijk en beknopt overzicht is wel zo handig wanneer je op zoek bent naar de beste en goedkoopste alles in 1 provider. Er zijn er tegenwoordig heel veel van op de markt. Elke provider probeert haar diensten natuurlijk aan de man te brengen, maar hoe weet je nou welke de beste provider is? Op een vergelijkingssite kun je precies zien welke aanbieders er in Nederland actief zijn, met welke abonnementskosten je moet rekenen en wat er voor je geld allemaal wordt geboden. Wanneer je bij de ene provider 10 euro meer per maand moet betalen wil je er natuurlijk graag achter komen van welke extra’s je bij die provider krijgt geboden. Krijg je bij de ene aanbieder hetzelfde dan bij de andere? Dan zal je zeer zeker voor de goedkopere aanbieder gaan kiezen, want je wilt immers niet te veel betalen, toch?

Verstandig

Voordat je een abonnement afsluit is het verstandig om eens te kijken naar de eventuele aanbiedingen. Regelmatig bieden providers een korting aan waarbij je de eerste 3 of 6 maanden slechts 50% van de volledige abonnementskosten betaald. Dit is een groot voordeel, want een dergelijke korting levert je al snel tientallen tot zelfs honderden euro’s op. Alles in 1 aanbiedingen zijn er eigenlijk altijd, er is altijd wel een provider die een actie heeft gestart. Vergeet echter niet dat je na de actieperiode het reguliere tarief gaat betalen.

populair

Glasvezel internet vergelijken wordt ook steeds populairder. Het grote voordeel van Glasvezel is het feit dat je niet alleen internet afsluit, maar ook telefonie en televisie. Alle diensten breng je bij één aanbieder onder. Dit scheelt niet alleen in kosten, maar ook in tijd, één aanvraag, één installatie en één aanspreekpunt als je vragen hebt. Heb je momenteel nog 3 losse diensten bij verschillende aanbieders, dan raden wij je aan om je eens te verdiepen in de alles in 1 glasvezel abonnementen die er zijn. Je gaat er hoe dan ook geld mee besparen, bekijk daarom snel de abonnementen!

Vroeger werden de diensten internet, televisie en bellen altijd apart aangeboden. Naast een internetabonnement kon je als consument ook een extra abonnement voor bellen afsluiten. Het nadeel van deze abonnementsvorm is dat consumenten hierdoor te veel betalen voor de verschillende diensten. Providers bieden steeds vaker alles in 1 abonnementen met flinke kortingen of zelfs een kado aan omdat het internet met telefonie samen gebundeld is. Het voordeel daarvan is dat men goedkoop internet en bellen ter beschikking heeft.

Wanneer er een storing is met de internetverbinding of de telefoonlijn, kan de klant terecht bij één aanbieder voor alle diensten. Die weet de storing zo snel mogelijk in kaart te brengen en te verhelpen. Het is ook niet meer nodig apart voor iedere dienst te betalen. Hierdoor wordt het gebruik van alle drie de diensten eveneens goedkoper. Bovendien is het ook nog een veel overzichtelijker en scheelt het een hoop aan administratie voor zowel de internetprovider als ook voor jezelf.
Aanbieders van telefonie maken steeds meer gebruik van VOIP. Deze techniek wordt ook Voice over IP (VoIP) genoemd. Bij deze techniek wordt er geen gebruik meer gemaakt van de ouderwetse telefoonlijn, maar bel je gewoon via het internet. De kwaliteit is via een internetaansluiting vele malen beter. Ook de belminuten behoren tot de verleden tijd, de providers zorgen er met lagere tarieven voor dat internet en bellen betaalbaar wordt. De keuze is aan jou.
Bij de keuze van een abonnement is het belangrijk rekening te houden met dat wat jezelf wilt en nodig hebt. Wie veel moet up- of downloaden moet, heeft bijvoorbeeld meer aan sneller internet dan iemand die 1 keer per week zijn mail afvraagt of de online krant leest. Bij een goedkoop abonnement is meestal het internet te traag, hetgeen bij bepaalde activiteiten best lastig kan zijn. Vergelijk en kies daarom voor een goed abonnement. Alleen wanneer de juiste keuze wordt gemaakt kun je als consument met plezier goedkoop internetten, bellen en natuurlijk afhankelijk van het programma ook nog eens leuk tv kijken.