Hoe duur is een scootmobiel?

Voordat je een scootmobiel gaat kopen is het van belang om enig idee te hebben over de prijzen van de scootermobielen. De scootmobiel kost natuurlijk niet alleen zelf geld, maar de zaken er omheen en het gebruik ervan zijn ook kostbaar. Echter, de scootmobiel kan jouw mobiliteit vergroten en dat is onbetaalbaar. In dit artikel leer jij meer over de te verwachten kosten en wat wel of niet waar voor je geld is.

Het overwegen van een scootmobiel?

Heb jij laatst een ongeluk gehad waardoor jij nu moeilijk kan lopen? Of begin jij steeds maar last van je spieren en gewrichten te krijgen door de ouderdom? Het is voor jouw sociale en psychologische gezondheid van groot belang om mobiel en actief te blijven. Met een scootmobiel kan jij er nog steeds zelf op uit, zelf je boodschappen doen en gewoon je vrienden en familie bezoeken. Als jij beperkt wordt in je mobiliteit, dan is een scootmobiel het overwegen waard.

prijzen scootmobiel

Scootmobiels zijn gewoonlijk vanaf €2000,- te koop, maar dit bedrag verschilt per model en de bijkomende kosten. Aangezien dit een grote investering is, is het belangrijk dat je tijd steekt in de keuze van de scootmobiel. Bij Fast en Furious scooters kan jij bijvoorbeeld je scootmobiel op maat laten maken en zorg jij dat jouw scootmobiel perfect bij jou past. Ook bieden zij een lease optie aan, waardoor jij het aankoop bedrag over 12 maanden tot maximaal 72 maanden kan spreiden.

service bij de aankoop van een scootmobiel

Bij het kopen van een scootmobiel mag jij best de nodige service verwachten. Bij Fast en Furious scooters worden al jouw vragen beantwoord zoals welk model bij jou past, of jij wel of niet voor een opvouwbare scootmobiel moet gaan en of het een elektro of een benzinemotor moet worden. Ook kan jij geholpen worden met  het samenstellen van de perfecte scootmobiel en staan zij klaar als de scootmobiel het toch een keer begeeft. Tot slot kan jij hier ook voor zaken terecht zoals een elektrische rolstoel kopen.

verzekeringen bij de aankoop van een scootmobiel

Voor een scootmobiel hoef jij in tegenstelling tot andere scooter voertuigen alleen maar WA verzekerd te zijn. Bij Fast en Furious scooters kijken ze graag met jou mee of alles goed geregeld is en of jij veilig de straat op kan. Het is zeer belangrijk dat dit goed geregeld is om grote onvoorziene kosten te voorkomen.

extra kosten van een scootmobiel

Als jij een scootmobiel koopt moet je uitgaan van een aantal extra kosten. Zo zal jij voor de benzine moeten betalen als jij voor een benzinemotor gaat of zal je energierekening omhoog gaan als jij voor een elektromotor kiest. Daartegenover staat dat jij voor een scootmobiel geen rijbewijs hoeft te hebben of een aanvullende verzekering. Als jij je goed bewust bent van de kosten, dan hoef jij je nergens zorgen over te maken als jij de scootmobiel eenmaal koopt. Bedenk daarbij dat jouw vrijheid in mobiliteit heel veel waard is.