Hoe maak je een Aloë vera detox drank sap recept?

In deze moderne eeuw zijn we bewuster bezig met onze gezondheid dan ooit tevoren. Het is dan ook niet gek dat de markt hier op inspeelt door verschillende pro healty producten te produceren. Vaak zie je door de bomen het bos niet meer en is niet alles even natuurlijk, ook al wordt dat wel beweerd. Vandaag deel ik een receptje van een 100% puur natuur aloë vera detox sapje en ga ik vertellen welke voordelen dit heeft voor je gezondheid!

Hoofdbestandsdeel van dit aloë vera recept is?

Het hoofdbestandsdeel van dit receptje is het sap van de aloë vera plant. De Aloë vera staat bekend om haar positieve effecten voor huid en haar. Maar wist je dat inname van de gel een reinigende werking heeft op je lichaam? Door regelmatig een aloë vera detox kuurtje te nemen reinig je als het ware jouw maag, darmen, lever, nieren, blaas en andere organen van schadelijke stoffen buitenaf. En dat is nog niet alles. De aloë vera gel bevat talloze vitamines waaronder vitamines uit de A-, B-,C- en E groep. Daarnaast bevat de gel mineralen, enzymen, aminozuren en meer positief werkende stoffen. Dit zorgt ervoor dat het drinken van aloë vera houdende drankjes een positief effect heeft op ziektes en klachten zoals Hoofdpijn, keelpijn, spierpijn, maagpijn, reuma, artrose, darmproblemen, allergie, zenuwontsteking, tandvleesproblemen en bloedarmoede. Als huis-tuin en keuken middeltje is de gel bruikbaar als middel om muggen weg te houden en (brand) wonden te behandelen. Oh en als beauty-product heeft het een goed effect op huid en haar! Wat wil je nog meer! je buikvet wegtrainen?

Ben je bekend met de aloë vera plant?

Misschien ben je al bekend met de aloë vera plant. Zo ja, dan weet je dat dit groene medicijn een hoog ‘Yukk’ gehalte heeft. Oftewel; het ruikt naar oude zweetsokken en zo smaakt het ook. De geur van een bedorven whopper komt ook in de buurt. Desalniettemin wil ik je niet ontmoedigen. Met de juiste verhoudingen en het wonderingrediënt citroen/limoen komt het helemaal goed! Door de zure citroen word de smaak geneutraliseerd en wordt je drankje ‘drinkbaar’. Het recept voor dit aloë vera detox drankje is eigenlijk easy peasy lemon squeezy (ha-ha).

Per glas

  • 1 eetlepel aloë vera gel
  • 1 eetlepel citroen/limoen sap
  • de rest opvullen met water

Ik raad je aan om meteen een hele kan of fles aloë vera detox drank te maken. Want het pellen van de aloë vera plant (yes, je dient er eerst eentje bij Intratuin te scoren) is een werkje wat je slechts een keer voor een bepaalde periode wil doen. De gel kleeft namelijk o-ver-al aan vast! Dus reken uit hoeveel glazen er in jouw fles of kan passen. Overigens is het ook helemaal niet erg om een beetje van het recept af te wijken. Pel de aloë vera en mix de gel samen met het citroen/limoensap en een flinke hoeveelheid water in de blender of eventueel met een staafmixer. Zet het een halve dag in de koelkast en klaar is je home made 100% natuurlijk aloë vera detox sapje. Om je lichaam gezond te houden dien je elke morgen een glas van je aloë vera detox sapje te drinken. Combineer dit met een aantal koppen groene thee per dag en je zult zien dat jij je al binnen 3 dagen een ander persoon voelt!

Zo maak je thuis je eigen geneeskrachtige Aloë Vera sap

Q: Overweeg jij om dit uit te proberen?

Laat het ons weten in de comments hier beneden