8 Gezondheidsvoordelen bij het gebruik van kokosolie

is kokos gezond?

Steeds meer mensen gebruiken kokosolie. Ook wij zijn verknocht aan deze olie, en gebruik kokosolie vooral om te bakken of te koken. Wist je trouwens dat de kokosolie onbeschadigd blijft als deze wordt verhit? Hierdoor blijven vitamines en mineralen behouden. Daarbij komen er geen gevaarlijke stoffen vrij, zoals bij andere oliën.

Bij het aanschaffen van kokosolie, kan je kiezen uit de geraffineerde en de ongeraffineerde variant.

Bij geraffineerde kokosolie wordt de kokospulp op hoge temperatuur gedroogd. Hierna wordt de kokosolie gebleekt, ontgeurd en geraffineerd. Hierdoor verliest kokosolie belangrijke eigenschappen als mineralen, vitaminen en antioxidanten.

Bij de ongeraffineerde koudgeperste kokosolie (extra vierge), laten ze de kokospulp fermenteren. Hierdoor worden alle goede stoffen behouden. Wil je kokosolie gebruiken, kies dan voor koud geperste kokosolie.

8 gezondheidsvoordelen van kokosolie

1. Kokosolie bevat laurinezuur, door dit zuur wordt onze weerstand verhoogd

2. Beschermt je tegen nierstenen

3. Helpt je bloedsuikerspiegel op peil te houden. Ook verbetert kokosolie de productie van insuline

4. Door verhoging van het metabolisme zal het helpen sneller gewicht te verliezen

5.  beschermende werking heeft tegen bacteriën en een aantal virussen

6. Geeft je een langer verzadigd gevoel

7. Boost je immuunsysteem

8. Kokosolie doodt bacteriën en virussen

Kokosolie voor huid en haar

Gebruik jij weleens kokosolie voor je huid en haar? Het schijnt hartstikke goed te werken, ik heb dit nog niet ervaren maar wil zeker een poging wagen. Het schijnt namelijk dat je haar dikker en sterker wordt van deze olie. Dit heeft ermee te maken dat de olie diep door je haar doordringt en het verlies van proteïnen tegen gaat. Ook kan je kokosolie gebruiken als bodylotion, scheerschuim en zelfs make-up remover!

Gebruik jij kokosolie en wat vind je ervan? En heb jij ervaring met kokosolie als verzorgingsproduct? Ik ben erg benieuwd!