Koopgids: Shoppen voor een goedkope nieuwe laptop!

Winkelen voor een nieuwe goedkope laptop?

Of je nu games wilt spelen, films wilt streamen of verbonden wilt blijven tijdens het reizen, de nieuwste laptops balanceren draagbaarheid met de prestaties en kracht die je nodig hebt. Begin met het zoeken naar de perfecte laptop met ons overzicht van de belangrijkste functies die u moet overwegen.

Hoe gaat u uw laptop gebruiken?

Licht gebruik: surfen op het web, online betalen, e-mailen en sociale netwerken, het organiseren en delen van digitale foto’s.

Gemiddeld gebruik: muziek en films opslaan en streamen, taken zoals spreadsheets en het maken van documenten.

Veeleisend gebruik: multitasking met meerdere tabbladen en programma’s, geavanceerde grafische en fotobewerking en videoproductie.

Veeleisende gebruikers zullen wat meer willen investeren in een scherm met een hogere resolutie, een snellere processor, meer systeemgeheugen en een grotere harde schijf.

Hoe belangrijk is het gewicht van een laptop voor jou?

Hoe belangrijk is het gewicht van een laptop

Schermgrootte, het type en de capaciteit van de ingebouwde opslagapparaten en de aanwezigheid of het ontbreken van een CD / DVD- of Blu-ray-drive hebben allemaal invloed op de grootte en het gewicht van een laptop. Laptops vallen over het algemeen in drie categorieën van gewicht:

2kg of minder: deze gestroomlijnde laptops zijn ideaal voor studenten en reizigers die eenvoudige e-mail- en websurfopdrachten onderweg moeten uitvoeren.

2,5kg: deze midrange-selectie biedt een balans tussen kracht en draagbaarheid, ideaal voor gebruikers die af en toe werken bij coffeeshops of op luchthavens.

2,5kg of meer: ​​deze werkpaarden bieden krachtige verwerking en grotere schermen, ideaal voor gamers en professionals die hun laptops zelden buiten hun bureau gebruiken.

Design: ziet je laptop er goed en modern uit?

Design ziet je laptop er goed en modern uit

Je kunt veel over een laptop leren door ermee om te gaan. Scharnieren en beugels moeten stevig genoeg zijn om bestand te zijn tegen dagelijks gebruik. Test de bovenkant en onderkant goed – deze meestal gemaakt van plastic of aluminium – om te zien of ze soepel en degelijk genoeg zijn voor dagelijks gebruik. Zorg ervoor dat de afstand en diepte van het toetsenbord typen zo comfortabel mogelijk maken. Met de thouchpad- en muisknoppen moet je stevig kunnen klikken, scrollen en zoomen zonder te hoeven overslaan. Als u vertrouwt op een 10-keyboard voor gegevensinvoer, moet u ervoor zorgen dat de laptop die u selecteert een numeriek toetsenblok heeft. Als u niet in de gelegenheid bent om dit persoonlijk te kunnen bekijken, kunt u meestal de productpagina’s en gebruikersrecensies altijd controleren op terugkerende opmerkingen over het uiterlijk en kwaliteit van de laptop.

Besturingssystemen

Besturingssystemen

Het besturingssysteem is het hart van uw laptop. Het beheert alle software en hardware, inclusief bestanden, geheugen en aangesloten apparaten. Het belangrijkste is dat je op een visuele manier kunt communiceren met je laptop en je programma’s (anders zou je een aantal computercodes moeten gaan typen om iets gedaan te krijgen).

os x

OS X

Mac OS X is exclusief geïnstalleerd op Mac-computers en heeft een elegante en eenvoudig te gebruiken interface als aanvulling op de slanke esthetiek van Macs en de indrukwekkende levensduur van de batterij. Macs hebben in het verleden minder problemen met virussen en malware. MacBooks beginnen echter met een hoger prijsniveau dan andere laptops, en tot op heden bevat geen enkel Mac-model touch-screenfunctionaliteit.

windows Windows

Windows is specifiek ontworpen rond een intuïtieve aanraakscherminterface (hoewel het kan worden gebruikt met een traditionele muis en toetsenbord), waardoor uw navigatie-opties worden uitgebreid. Het bevat ook een nieuwe taakbeheerder, gestroomlijnd bestandsbeheer en een reeks ingebouwde apps. Meer informatie over Windows 10.

google chrome os Chrome OS

Exclusief weergegeven in de Chromebook-lijn van mobiele computers, voert dit besturingssysteem aangepaste apps en cloud-gebaseerde programma’s uit in plaats van traditionele software. Het is geweldig voor surfen op het web, bijhouden van uw e-mail en sociale netwerken en uw foto’s delen met vrienden en familie, in plaats van meer data-intensieve taken zoals video-editing en hardcore gaming.

Zoeken op besturingssysteem: Mac Windows Chrome

Scherm functies

Scherm functies

Scherm grootte

Laptopschermgroottes variëren van ongeveer 11 tot 17 inch. Een groter scherm is ideaal om te gamen, films te kijken, foto’s en video’s te bewerken en documenten naast elkaar te bekijken. Houd er rekening mee dat een groot scherm de totale grootte, het gewicht en het energieverbruik van een laptop kan vergroten.

Winkelen op schermgrootte:

minder dan 12 “12” -13.9 “14” -16.9 “17” of meer

Resolutie

Een hogere resolutie staat gelijk aan een betere beeldkwaliteit. Laptopschermen hebben verschillende resoluties (gemeten in pixels, horizontaal x verticaal):

 • HD: 1366 x 768 resolutie is standaard op reguliere laptops. Goed voor websurfen, e-mail en elementaire computertaken.
 • HD +: 1600 x 900 resolutie is geweldig voor casual gaming en het kijken van dvd-films.
 • Full HD: met een resolutie van 1920 x 1080 kunt u Blu-ray-films bekijken en videogames spelen zonder dat u details verliest.
 • Retinascherm: 2304 x 1440, 2560 x 1600 en 2880 x 1800 resoluties zijn te vinden in Apple’s 12 “, 13,3” en 15,6 “laptopschermen, respectievelijk.
 • QHD (Quad HD) en QHD +: met respectievelijk resoluties van 2560 x 1440 en 3200 x 1800 zorgt de extreem hoge pixeldichtheid voor scherpe details en scherpe tekst, ideaal voor professionele foto- en grafische doeleinden, maar ook voor high-definition films en games.
 • 4K Ultra HD: de resolutie van 3840 x 2160 biedt vier keer de pixels van Full HD, waardoor rijke kleuren en afbeeldingen worden gecreëerd voor het bekijken en bewerken van ongelooflijk levensechte afbeeldingen en grafische afbeeldingen.

Winkelen op resolutie:

HD HD + Full HD-beeldscherm QHD en QHD + 4K Ultra HD

Display types:

Verschillende display-technologieën leveren verschillende kleuren en helderheidsniveaus op. Veel laptops gebruiken LED-achtergrondverlichting, die felle kleuren kan weergeven zonder de batterij leeg te maken. Als u van plan bent uw laptop te gebruiken om films en shows met een vriend te bekijken, kiest u een scherm met een IPS-paneel voor grotere kijkhoeken. Schermen met een glanzende afwerking leveren over het algemeen rijkere kleuren en donkerdere zwart tinten op, terwijl matte schermen verblinding verminderen als u vaak buitenshuis of in de buurt van vensters werkt.

Touch-screen laptops (Aanraakschermen):

Touch-screen laptops maken navigeren op uw computer intuïtiever. Tik om te selecteren, vast te houden en te slepen om items te verplaatsen, vegen om te scrollen en knijpen om in te zoomen, net zoals op een smartphone of tablet. Momenteel beschikbaar op veel Windows-laptops en selecteer Chromebooks.

Winkel voor touchscreen-laptops

processors

processors

De processor van je laptop lijkt op zijn brein. In combinatie met het systeemgeheugen bepaalt de kracht van de processor de complexiteit van de software die u kunt uitvoeren, hoeveel programma’s u tegelijkertijd kunt openen en hoe snel die programma’s worden uitgevoerd. De meeste laptops beschikken over een Intel®- of AMD-processor.

Intel®-processors Intel®-processors

Intel’s processors vormen de kern van elke moderne MacBook en de meeste Windows-laptops. De meest voorkomende zijn Intel’s Core ™ -reeks multicore-processors:

 • Core i7: de allerbeste consumentenprocessor van Intel. De keuze voor “power users” zoals hardcore gamers, grafisch ontwerpers, fotografen en videografen. Het munt uit in serieuze multitasking en multimediacreatie met hoge eisen voor projecten in 3D of hoge definitie.
 • Core i5: middenklasse Core-processor en een van de meest gebruikte Intel-processors die momenteel worden gebruikt. Krachtig genoeg voor de meeste computertaken en multitasks, zodat je het grote voetbalspel kunt streamen terwijl je statistieken opzoekt en e-mails verzendt.
 • Core i3: de Core-processor op instapniveau, meer dan voldoende voor dagelijkse taken voor e-mail, internet en productiviteit. Het is ook goed voor algemene activiteiten zoals het luisteren naar muziek.
 • Core M: Een processor die is ontworpen voor ultrasone apparaten en voldoende stroom biedt voor dagelijks surfen en e-mailen, zonder dat dit de levensduur van de batterij aanzienlijk vermindert.

Bij voordelige – goedkopere laptops zie je ook Intel’s Pentium® en Celeron®-processors. Deze zijn geschikt voor elementaire e-mail-, internet- en productiviteitstaken, maar hun snelheid en multitasking-mogelijkheden zijn beperkt ten opzichte dan die van de Core-familie.

AMD-processors AMD-processors

AMD heeft twee categorieën processors die het meest voorkomen:

FX en A-Serie: net als Intel’s Core-chips bevatten deze processors een grafische processor die in dezelfde chip is ingebouwd. Op de top van de rij tot aan het instapniveau bevatten ze:

 • FX: de exclusieve krachtcentrale van Best Buy voor serious gaming en zware multitasking
 • A10: AMD’s vlaggenschip-chip, met een verbluffende quad-core snelheid en uitzonderlijke grafische prestaties
 • A8: Verbeterde grafische prestaties maken meeslepende 3D-gaming mogelijk in HD
 • A6: soepeler videostreaming en verbeterde fotokwaliteit
 • A4: responsieve prestaties voor muziek, foto’s en video
 • E-Serie: vergelijkbaar met Intel’s Celeron- en Pentium-processors, dit zijn value-oriented chips met beperkte snelheid en multitasking-mogelijkheden. Ze zijn geschikt voor elementaire computertaken zoals e-mail, surfen op het web en tekstverwerking.

Er bestaan ​​verschillen binnen processorklassen. Laptops die ontworpen zijn voor een uitzonderlijk lange levensduur van de batterij, bevatten vaak een versie met een ultralage spanning op de vermelde processor, die gewoonlijk meestal de verwerkingssnelheid opoffert.

Kies voor zwaar grafisch werk of gamen een laptop met een speciale grafische videokaart en videogeheugen. Het hebben van afzonderlijke grafische videokaart en geheugen zorgt er voor dat uw grafische afbeeldingen sneller, soepelere worden verwerkt terwijl u films kijkt, games speelt of multitasking.

Winkelen hier op het merk van de processor:

Intel AMD

Geheugen Geheugen

Random-access memory, of RAM, is belangrijk omdat het je processor helpt om meerdere taken tegelijkertijd aan te pakken. Een minimum van 2 GB is meestal vereist voor elementaire computergebruik, over het algemeen wordt 6 GB of meer wordt aanbevolen als je van graphics en geavanceerde foto- of videobewerking houdt. De meeste laptops hebben 4GB-8GB voorgeïnstalleerd en sommige hebben zelfs tot 32GB aan geheugen. Als u denkt dat u later meer geheugen nodig heeft, kiest u een model waarmee u het RAM kunt uitbreiden.

Intern geheugen:

Traditionele harde schijven bieden grotere opslagcapaciteiten, maar dragen bij aan het gewicht en de dikte van een laptop terwijl ze warmte en ruis genereren. Als alternatief zijn solid-state schijven (ook bekend als SSD’s of flash-opslag) veel lichter, sneller, koeler en stiller dan harde schijven – maar ze zijn ook veel duurder per GB, dus bieden doorgaans minder opslagruimte. Sommige laptops beschikken over een hybride schijfeenheid, die een harde schijf combineert met een SSD-schijf voor de voordelen van beide.

Harde schijven:

Traditionele, mechanische harde schijven zijn de meest voorkomende opslag methodes die je tegen zal komen, dit omdat ze relatief goedkoop zijn en enorme capaciteiten bieden. Ze voegen echter ook aanzienlijk toe aan het gewicht en de dikte van een laptop en genereren zowel warmte als geluid. Ze zijn verkrijgbaar in twee standaard snelheden: een 5400 rpm-schijf is voldoende voor dagelijks websurfen, e-mailen en documentcreatie, maar een 7200 rpm-schijf verplaatst gegevens sneller en kan de moeite waard zijn als u regelmatig met grote bestanden werkt.

Solid-State-schijven (SSD):

Solid State-schijven, ook wel SSD’s genoemd (of, in het geval van Apple, “flash-opslag”), zijn vele malen sneller dan harde schijven, maar bieden meestal ook veel minder capaciteit. SSD’s bieden ook enorme voordelen in fysieke grootte, gewicht en energie-efficiëntie, samen met verwaarloosbare warmteproductie en geruisloze werking, waardoor ze een ideale keuze zijn voor ultralichte, ultralichtgewicht laptops. En in tegenstelling tot harde schijven, hebben SSD’s geen bewegende delen die kunnen slijten.

Sommige laptops gebruiken een SSD voor alle opslag. Anderen wijden een kleinere SSD aan het besturingssysteem en de applicaties (waardoor sneller opstarten mogelijk wordt) Meestal voegen ze een traditionele harde schijf toe voor algemene gegevensopslag.

Batterijduur:

De levensduur van accu’s van fabrikanten loopt van enkele uren tot 12 uur of meer.

Laptopuitbreidingen – zoals een hogere verwerkingskracht, grotere en hogere resolutieschermen, snellere harde schijven of de toevoeging van een optisch station – zullen uw batterij – accu sneller leegmaken.

Poorten en connectiviteit:

Laptops bieden meestal verschillende opties aan om verbonden te blijven met het internet en andere apparaten. De meeste laptops bieden de nieuwste draadloze technologie aan plus Bluetooth-mogelijkheden, zodat u eenvoudig uw smartphone, luidsprekers en andere draagbare apparaten kunt synchroniseren met uw laptop.

Als u een frequente reiziger bent, kunt u een laptop overwegen die verbinding maakt met het 4G LTE-netwerk, zodat u toegang hebt tot internet, zelfs als u zich niet in de buurt van een Wi-Fi-hotspot bevindt.

Houd de volgende poorten in de gaten die gewoonlijk worden gebruikt voor aansluiting op tv’s, camera’s en andere apparaten:

 • USB 2.0: maakt verbinding met externe schijven, spelbesturingen, smartphones, MP3-spelers en andere accessoires.
 • USB 3.0: overdracht van gegevens sneller dan USB 2.0, maar alleen bij gebruik met USB 3.0-apparaten.
 • USB Type-C: Biedt hoge snelheden en veelzijdige kracht, met connectoren met identieke uiteinden die ondersteboven of met de rechterzijde naar boven worden aangesloten. Adapters bieden zowel video- als achterwaartse compatibiliteit.
 • Thunderbolt: Ultrahoge bandbreedte voor snelle gegevensoverdracht tussen apparaten met een Thunderbolt- of MiniDisplayPort-verbinding.
 • HDMI: sluit een projector aan of geef HD-media weer op uw flatscreen-tv.
  Sleuven voor mediakaart: foto’s overbrengen van uw digitale camera of camcorder.

Gaming-laptops

De gaming laptops zijn speciaal ontworpen voor krachtige games en taken zware taken voor onderweg, en bieden hierdoor een verbeterde kracht en versterkte functies. Geavanceerde processoren en grafische kaarten zorgen voor een snellere, soepeler gameplay, terwijl verbeterde luidsprekers en een grotere schermafmetingen helpen het spel tot leven te brengen. Sommige gaming laptops bevatten ook programmeerbare toetsen voor games, toetsenbord toetsen met achtergrondverlichting en extra poorten voor gemakkelijke connectiviteit.

Deze hulpbronnenintensieve functies verwarmen echter vaak de laptop en verkorten de levensduur en accuduur van de batterij. Overweeg daarom eerst hoe vaak u onderweg gamed, en kies een laptop met een koelsysteem dat uw handen en benen comfortabel laat aanvoelen maar ook de graphics soepel laat doorlopen.

Meer informatie over pc-gaming
Koop gaming-laptops

2-in-1 laptops

Als je de kracht van een laptop leuk vindt, maar ook de draagbaarheid van een tablet nodig hebt, overweeg dan een 2-in-1 (ook wel bekend als “convertible” of “hybrid”) laptop. Deze apparaten bieden de functionaliteit van laptops met aanraakscherm met veelzijdige beeldschermen die verschuiven of worden losgemaakt op een tablet. Best Buy biedt een brede selectie 2-in-1’s waarvan de schermen kunnen draaien, vouwen, ophangen of op hun plaats kunnen worden vergrendeld, waardoor ze de perfecte hoek vormen voor presentaties op het werk of bij het inhalen van je favoriete programma op de bank.

Meer informatie over 2-in-1-laptops
Koop 2-in-1-laptops

Laptop-accessoires

Een ergonomische muis of extra opvullaag kan een wereld van verschil maken wanneer u uw laptop onderweg gebruikt. Best Buy is uw one-stop-shop voor al uw laptopaccessoires:

 • Laptop-pakketten combineren laptops met de software en accessoires die u nodig hebt in één handige bundel.
  Koop laptop-pakketten
 • Microsoft Office biedt populaire toepassingen zoals Word, Excel en PowerPoint voor draagbare productiviteit.
  Koop Microsoft Office
 • Met printers kunt u uw rapporten, opdrachten en foto’s snel afdrukken vanaf uw laptop.
  Druk op printers
 • Hoezen en tassen vervoeren je laptop en accessoires veilig en stijlvol.
  Koop laptoptassen en -koffers
 • Muizen bieden nauwkeurige controle voor snel navigeren, scrollen en gamen.
  Koop muizen
 • Met harde schijven kunt u de configuratie van uw laptop aanvullen of vervangen voor meer opslagruimte en hogere snelheden.
  Koop harde schijven en opslag

Bekijk alle laptopaccessoires

Recycling en inruilen

Alleen omdat u een ouder apparaat vervangt, betekent nog niet dat het verloren hoeft te gaan. soms zijn er ​​inruilprogramma`s om uw oude laptop in te wisselen voor een korting of cadeaubon.

Reparatie services:

Of u nu software installeert, een back-up van bestanden maakt of virussen verwijdert, sommige webwinkels of echte winkels kunnen een nuttige service of gratis advies aanbieden. Meestal kan je deze experts gratis bereiken via de email telefoon of gewoon in de winkel.

Online winkelen of toch naar de winkel gaan?

Vind een grote verscheidenheid aan laptops via Bankr.nl. Of natuurlijk gewoon bij uw lokale computer winkel deze heeft meestal ook een selectie van laptops.