LaDress – één jurk voor elke aangelegenheid

LaDress

Toen Simone van Trojen, moeder en corporate executive, geen jurk kon vinden die zowel ze in haar dagelijkse- en professionele leven kon dragen, besloot ze zelf een jurk te ontwerpen en te maken. Zo is LaDress begonnen. Van Trojen is een drukke vrouw, met de behoefte zich goed te voelen en er mooi uit te zien. Als moeder en als zakenvrouw betekent dat vaak dat je de kleding van het ene gedeelte van je leven niet kunt combineren met de kleding voor het andere gedeelte. Maar waarom eigenlijk niet, vroeg Van Trojen zich af. Bij LaDress kun je de perfecte jurk vinden die alle aspecten van jouw leven samenbrengt en waarin je er altijd geweldig uit zal zien. Dit is tenminste naar eigen zeggen hun missie.

De collectie van LaDress

Bij LaDress vind je dus voornamelijk jurken, maar ook bloezen, truien, broeken, leggings, jumpsuits en rokken. Opgericht in 2006 met als doel voor iedereen de perfecte jurk te creëren, is de collectie sindsdien dus aanzienlijk uitgebreid. Inspiratie voor de producten wordt gehaald uit tijdloze modellen en de Mediterrane levensstijl. Dit zie je terug in de schitterende pastelkleuren in de collectie, bloemenmotieven en loszittende stoffen. De kleding is luchtig, zonnig en kleurrijk. Van Trojen wordt dan ook gemotiveerd door sterke vrouwen zoals Brigitte Bardot en Sofia Loren, maar ook door hedendaagse beroemdheden zoals Julia Roberts en Kate Moss. Volgens de filosofie van LaDress kan iedere vrouw een jurk vinden die elegant is, perfect past en heerlijk aanvoelt door tijdloze klassieke modellen te nemen en deze in een hedendaags jasje te gieten.

De winkels

LaDress heeft een grote webshop waar je de gehele collectie kunt bekijken, maar er zijn ook enkele winkels die je kunt bezoeken zodat je de kleding ook in handen kunt houden en aan kunt passen. Hier zijn ook ervaren medewerkers die je kunnen adviseren over de stijl die het beste bij jou past. Er zijn winkels in Amsterdam, Den Haag, Maastricht, Antwerpen en Rotterdam, maar wekelijks zijn er ook verscheidene Pop Up Boutiques in verschillende steden verspreid over heel Nederland. Zo wordt de kleding van LaDress naar iedere hoek van het land gebracht en kun je deze met eigen ogen bekijken en de stof voelen.

De mening van de klanten

Over het algemeen wordt over LaDress goed gesproken, zowel door de klanten van de winkel als door de recensenten en mode-experts. Op de sociale mediapagina’s van LaDress vind je veel negatief commentaar over de klantenservice. Deze zou niet tijdig reageren, geld niet retourneren of er wordt geklaagd over lange wachttijden aan de telefoon. Waar mensen wel heel tevreden over zijn is de kwaliteit van de jurkjes en hoe ze passen. Alle positieve reacties zijn dan ook heel erg positief en de klanten zijn erg blij met hun product. Wat je ook goed terugziet is de manier waarop LaDress met deze negatieve reacties omgaat. Er wordt op elke negatieve reactie gereageerd en er wordt een oplossing geboden. Ook neemt LaDress regelmatig zelf telefonisch contact op met de ontevreden klanten om deze persoonlijk te woord te kunnen staan in plaats van een discussie online te beginnen. Hierdoor zijn de ontevreden klanten uiteindelijk vaak weer tevredengesteld. Het is belangrijk in het achterhoofd te houden dat mensen sneller klagen dan iets goeds vertellen. Wat relevant is, is dat er niet geklaagd wordt over de kwaliteit van de jurken, de prijs en de pasvorm.

Enkele aandachtspunten

De jurken van LaDress zijn kwalitatief erg goed, maar daarom ook prijzig. Als je voor de eerste keer bij deze winkel shopt, kun je dit misschien beter doen in één van de Pop Up boetieks of bij één van hun winkels. Het kan namelijk maar zo zijn dat een model dat je mooi vindt je niet goed past terwijl een ander model juist perfect zit. De medewerkers van LaDress kunnen je hier goed mee helpen. Als je vervolgens enige ervaring hebt met de collectie en de pasvormen, kun je overgaan tot het bestellen van je jurkjes online. Op die manier weet je zeker dat je altijd een jurkje krijgt die je goed past en die zeker tientallen jaren mee zal gaan.

Lees hier de review van Miinto