Maak de verjaardag van je vriendin speciaal met het juiste cadeau

Elk jaar is het weer zover. Je vriendin is jarig en je wilt haar een speciaal cadeau geven wat niet afgezaagd is of saai. Het is de bedoeling dat ze er jaren van kan genieten en dat ze er veel aan zal hebben. Je gaat al vroeg op pad, struint winkels af en besteedt vele uren op het internet. Maar alle cadeau ideeën zijn eigenlijk alleen grappig, nutteloos of afgezaagd. De datum komt dichterbij en weer is het je niet gelukt het cadeau te vinden waar je echt indruk mee kunt maken. Aangezien ze veel voor je betekent vind je dit erg vervelend. In deze situatie kun je de volgende tips gebruiken om een speciaal cadeau te vinden voor die vriendin die je zo liefhebt.

Koop iets dat haar uitdaagt

Het is te makkelijk om voor iemand die van koken houdt een kookboek te kopen, of voor iemand die graag sport een nieuw T-shirt voor in de sportschool. Heeft jouw vriendin een hobby waar ze veel tijd aan besteedt, dan is ze hier al bedreven in en heeft ze waarschijnlijk alle attributen al die hiervoor nodig zijn. Het is de kunst haar dan iets te geven dat haar uitdaagt. Misschien kun je denken aan een pastamolen, zodat ze kan leren haar eigen spaghetti, ravioli of tagliatelle te maken. Of wat tegenwoordig ook erg in trek is zijn ijsrolletjes. Dit maak je met een ijsplaat waar je ingrediënten op mengt zodat iedereen zijn eigen ijs kan samenstellen. Houdt je vriendin van lezen, dan is een boek voor de hand liggend. Maar misschien kun je haar juist uitdagen haar eigen boek te schrijven door haar een cursus verhaal schrijven aan te bieden. En houdt je vriendin van extreme sporten en avontuur? Vind dan een uitdaging voor haar waar ze haar tanden in kan bijten. Denk aan een cursus skateboarden, slacklinen of schrijf jullie samen in voor een survivaltocht.

Een gespecialiseerde cadeaubon

Cadeaubonnen staan bekend als een laatste optie en voor als je echt niet weet wat je voor de jarige moet kopen. Met een cadeaubon kan je vriendin zelf bepalen waar ze haar geld aan uitgeeft, maar dit duidt wel op een gebrek aan inspiratie van jouw kant. Daarnaast kan ze ook altijd zien hoeveel ze ‘waard’ is voor jou, omdat het bedrag dat ze mag uitgeven er duidelijk op staat vermeld. Algemene cadeaubonnen zijn dus eigenlijk uit den boze. Er zijn echter andere cadeaubonnen waar je wel een statement mee kunt maken en haar iets interessants cadeau kunt geven. Wat dacht je van een cadeaubon om mee op high tea te gaan? Of een Koffie Cadeau, een bon die je kunt uitgeven aan alles dat met koffie te maken heeft. Andere ideeën kunnen zijn de Nationale Golfbon, de Goede Doelen Cadeaubon, de Nationale Kunst en Cultuurkaart en een Saunabon. Dit zijn stuk voor stuk bonnen waarmee je aangeeft dat je aan haar hebt gedacht bij de keuze en waarmee je haar uitnodigt iets speciaals te kopen of te ondernemen.

Maak een herinnering

Je vriendin zou je vriendin niet zijn als jullie geen herinneringen samen hebben opgebouwd. Je kunt hier nog een herinnering aan toevoegen door samen iets met haar te doen. En dan hebben we het niet over een etentje in jullie favoriete restaurant of een biertje in jullie stamkroeg. Het is de bedoeling dat je iets gaat doen dat jullie allebei nog nooit hebben gedaan. Hebben jullie het er al een tijdje over om meer aan fitness te doen? Schrijf je dan samen in voor een halve marathon of een 10 kilometerloop. Zorg er wel voor dat jullie voldoende tijd hebben om hiervoor te trainen. Dromen jullie ervan om de Europese steden te bezoeken? Boek dan een goedkope citytrip naar Barcelona of Praag. Als jullie samen een passie voor mode delen, boek dan een personal shopper voor jullie twee. Onder het genot van een glas champagne kun je dan precies leren welke kleding jullie het beste staat.

Bewaar een herinnering

Naast het maken van nieuwe herinneringen is het ook leuk om oude herinneringen op te halen en te vereeuwigen. Natuurlijk denk je nu meteen aan een mok met foto’s of een muismat, maar je kunt veel interessantere cadeaus vinden. Houdt je vriendin van thee, dan kun je haar een gepersonaliseerde theezet kopen. Je kunt de glazen kopjes laten graferen of een bericht op de doos met verschillende soorten thee laten zetten. Hetzelfde kun je doen met een goede fles wijn en een paar wijnglazen. Een gepersonaliseerde snijplank, met daarop een bericht of een foto is ook een optie, of een notitieboek, een noticeboard of een klok. Denk ook goed na over wat je erop laat plaatsen, omdat zelfs deze artikelen met het verkeerde bericht of de verkeerde foto nog steeds on-origineel kunnen overkomen.

Verbruiksgoederen

Het klinkt misschien saai, verbruiksgoederen, maar ook hier kun je iets echt speciaals mee samenstellen. In plaats van een pak eieren, bijvoorbeeld, kun je in naam van je vriendin een kip adopteren. Zo zorg je ervoor dat de kip een goed leven krijgt en vrij kan rondlopen en kun je regelmatig heerlijke scharreleieren ophalen bij een boer in de buurt. Een abonnement op een groentepakket is ook een optie. Veel ecologische winkels organiseren dit, maar ook online kun je hier voldoende van vinden. Je krijgt voor een bepaald maandelijks bedrag elke week een pakket thuisbezorgd met ecologische groenten. Je hebt zelf niet de keuze over welke groenten dit zullen worden omdat de samenstelling van het pakket is gebaseerd op wat er op dat moment in het seizoen is. Zo kom je groenten tegen die je anders nooit zou hebben gekocht. Houdt je vriendin van bier, dan kun je ook altijd een bierbrouw pakket voor haar aanschaffen. Dit is een goed alternatief voor een pakket met speciale biertjes, bijvoorbeeld. Je geeft haar de ingrediënten die ze vervolgens zelf moet samenvoegen zodat er na enkele weken bier ontstaat. Uiteraard smaakt dit bier extra lekker en kunnen jullie vervolgens samen van een heerlijk glas zelf gebrouwen bier genieten.