Enkele Manieren om rimpels voorkomen – te bestrijden

Rimpels voorkomen: Eerste rimpels zorgen voor schrik bij de meeste vrouwen. Toch is de juiste verzorging voldoende om de effecten van het ouder worden van de huid te vertragen en de nieuwste cosmetische ingrepen kunnen helpen om de al aanwezige veranderingen te verhelpen.

#1 rimpels voorkomen: Besteed aandacht aan de juiste verzorging

De conditie van onze opperhuid is in grote mate van de verzorging afhankelijk. Het gaat niet over het moment waarin rond de mond of ogen grote eerste lijnen verschijnen. De juiste verzorging van de opperhuid vertraagt aanzienlijk de effecten van het ouder worden van het huid. Het gaat vooral over het verwijderen van de dode huidcellen en de juiste bevochtiging en voeding van de huid. De reguliere reiniging van de huid met een huidmelk of -tonic, peelings en juist gekozen crème vormen een basis van zulke verzorging. Het is ook aangeraden om de gezichtsspieren te oefenen alsook een massage uit te voeren die deze spieren gaat opwekken.

#2 rimpels voorkomen: Koop een goede anti-rimpelcrème om rimpels te voorkomen

Het proces van ouder worden van het huid kan door anti-rimpelcrèmes worden vertraagd. Zulke middelen bevatten anti-oxidanten (vitamines A, E, C) die de vrije radicalen helpen bestrijden. In de laatste jaren hebben de cosmetische bedrijven de crèmes voor rijpe huid met flavonoïden (plantaardige anti-oxidanten) of fruitzuren verrijkt.

De anti-rimpelcrèmes worden al na het 30-ste levensjaar aangeraden (sommige middelen kunnen zelfs al vanaf 25 jaar gebruikt worden). Zulke cosmetica bevochtigen de opperhuid, maar hebben ook een herstellende functie en leveren de nodige voedingsmiddelen.

#3 rimpels voorkomen: Gebruik een versoepelende masker

De dagelijkse toepassing van een anti-rimpelcrème kan niet voldoende zijn. Het is aangeraden om de verzorging met versoepelende maskers uit te breiden. In zulk type middelen vinden wij een hele boel van actieve stoffen die de bloedsomloop beïnvloeden en helpen het bindweefsel meer flexibel te maken waardoor zelfs een opperhuid met vele rimpels kan snel meer soepel worden. Breng een versoepelende masker het liefst één – twee keer per week op.