De musthaves voor 2018 – Welke gadgets kun jij niet laten liggen?

De musthaves 2018 ;

Het jaar 2018 lijkt een goed jaar te worden voor iedereen die van gadgets houdt. Het zal in het kader staan van Virtual Reality, robots, 4D en oordopjes die direct voor je kunnen vertalen. Wat we voorheen als de toekomst zagen lijkt snel dichterbij te komen. Daarnaast zijn er ook een groot aantal betaalbare gadgets, waar je geen fortuin voor neer hoeft te leggen maar waar je wel de blits mee kunt maken bij je familie en vrienden. Hier vind je een samenvatting van de beste gadgets die in het jaar 2018 zullen worden uitgebracht.

Een robot huisdier

Als jij van huisdieren houdt, maar om de één of andere manier niet in staat bent een diertje aan te schaffen, dan kun je in 2018 kiezen uit een groot aantal robot huisdieren. Of je nu allergisch bent of je hebt niet altijd genoeg tijd, met een robot kat, hond, vis of zelfs dinosaurus kun je dit gemakkelijk en vaak ook betaalbaar compenseren. Robot huisdieren bestaan natuurlijk al een tijdje, maar de nieuwste ontwikkeling op dit gebied is de verbeterde versie van de robothond Aibo van Sony. Al eerder uitgebracht in 2006, maar zonder groot succes, kan de vernieuwde Aibo ERS-1000 robothond zich langs 22 assen bewegen, kan het uitdrukkingen tonen en dus emotie opwekken, kan het zijn gedrag aanpassen aan dat van het baasje en kan het leren van geluiden en beelden die regelmatig bij de sensoren binnenkomen. Het is de bedoeling dat de Aibo een emotionele band kan vormen met alle familieleden en hen, net als een echt huisdier, plezier, genegenheid en liefde kan bieden.

De 4D-ervaring in je huiskamer

Waarschijnlijk hebben de meesten onder ons nog niet eens een 3D televisie, in 2018 zal Vortx proberen de 4D ervaring aan het grote publiek beschikbaar te maken. Er zijn al 4D bioscopen en deze worden niet altijd even positief ontvangen, maar nu je kunt zo ook iets soortgelijks ervaren als je thuis een film kijkt of als je een computerspel speelt. Op dit moment bestaat het Vortx systeem uit twee kastjes die naast je monitor of televisie staan en die koude of warme lucht naar je toe kunnen blazen, bijvoorbeeld als er zich in de film een explosie voordoet. Tot nu toe is dit ook ongeveer het enige dat het kan doen, maar in 2018 wordt verwacht dat deze ervaringen kunnen worden uitgebreid. Het nadeel is wel dat dit apparaat moet worden ondersteund door de filmmakers en softwareontwikkelaars en dit is op dit moment ook nog lang niet altijd het geval. Toch wordt verwacht dat we dit soort immersive technologieën, vergelijkbaar met Virtual Reality, steeds vaker tegen zullen komen.

De Facebook Virtual Reality bril

In 2018 zal Facebook ook een betaalbare Virtual Reality bril uitbrengen. Deze brillen bestaan natuurlijk al, maar voor een bril van een beetje kwaliteit betaal je op dit moment nog veel geld. De Oculus Go van Facebook is volledig draadloos, laat je je handen zien in het Virtual Reality scherm en weet het met behulp van sensoren en controllers precies waar je je bevindt in een ruimte. De bedoeling is dat je volgend jaar met de Oculus Go bijvoorbeeld live concerten, film premières en sportwedstrijden bij kunt wonen vanuit je woonkamer.

40 talen live vertaald met de Pixel Buds van Google

Een misschien wat onderschat product zijn de Pixel Buds van Google. Stel je voor dat je een bijeenkomt in Japan kunt bijwonen en alles kunt volgen zonder dat je Japans spreekt. Of je bent op vakantie en je wilt graag kunnen spreken met iemand die geen Nederlands verstaat. Als jullie allebei Pixel Buds dragen, dan kan jij in het Nederlands spreken en je gesprekspartner in zijn eigen taal en kunnen jullie een gewoon gesprek voeren zoals jullie dat anders nooit zouden hebben gekund. In de toekomst betekent dit dat wij, en onze kinderen, theoretisch met iedereen zouden kunnen praten, ongeacht de taal en de herkomst van deze persoon. Dit is natuurlijk een hele grote doorbraak en één die toekomstige taalbarrières zal doen verdwijnen. Deze Pixel Buds van Google kosten minder dan 150 euro en zijn vanaf eind 2017 al beschikbaar om te kopen.

Robots voor in het huishouden

Als laatste mogen natuurlijk de huishoudrobots niet uitblijven. Deze bestaan natuurlijk al even, maar zullen in 2018 nog geavanceerder worden. Je kunt bijvoorbeeld een robot stofzuiger aanschaffen. Deze kun je instellen zodat hij werkt wanneer je niet thuis bent en hij alleen de plekken stofzuigt die jij wilt dat hij schoonmaakt. Zo kun je altijd een schone vloer hebben, ook wanneer je niet thuis bent. Ook is er een robot die de ramen lapt. Dit zijn eigenlijk twee robots die tegelijkertijd aan de buiten- en binnenkant aan het werk zijn. Het resultaat is een streeploos en schoon raam, zonder dat jij hiervoor je zeemlap en je trekker uit de kast hebt hoeven halen. En natuurlijk bestaat de robot grasmaaier al een tijdje, maar zullen de nieuwe modellen nog beter en sneller je gras kunnen maaien terwijl jij op je terras zit met een kopje thee.

Entertainment en gemak

De gadgets die in het jaar 2018 dus het meeste naar voren zullen komen staan vooral in het kader van entertainment en gemak. Wil je een magnetron die ook vriest, een drie-in-één wasmachine of een super kleine espressomachine, dan kun je deze in 2018 zonder problemen aanschaffen. Ook op het gebied van entertainment belooft 2018 een interessant jaar te worden. Er zal een eerste poging gedaan worden om 4D onze huiskamers binnen te brengen, wat het begin betekent voor bijvoorbeeld televisie met geur, temperatuur en de mogelijkheid gevoelens over te brengen. Virtual Reality zal in 2018 steeds betaalbaarder worden en kun je het gevoel krijgen dat je vooraan staat bij een concert van je favoriete band terwijl je gewoon nog in je huiskamer staat. In 2018 kun je ook zonder een taal te hoeven leren converseren met iemand uit een ander land, omdat de Google Pixel Buds 40 talen direct voor je kunnen vertalen. Het jaar 2018 ziet er dus op het gebied van gadgets rooskleurig uit.