Musthaves kleding – Welke kleding moet je op dit moment in je kast hebben hangen?

Musthaves kleding –  De modelijnen voor deze winter en voor het jaar 2018 zijn alweer een tijdje bekend. Ben jij modebewust en wil je graag meegaan met wat er hip is, dan zijn er een aantal musthaves die op dit moment in je kledingkast moeten hangen. Een paar laarzen met veters, een jumpsuit, een hoge wijde spijkerbroek, een grote winterjas en een lang wollen vest zijn hier voorbeelden van. Want de mode op de catwalk is voor vrouwen losser, nonchalanter en vrijer geworden.

Hoge laarzen met veters en ander schoeisel

De huidige mode wat betreft schoeisel draait niet meer om hakken en gespjes, maar om de stoere hoge laars met veters. Deze laarzen hebben niet of nauwelijks hakken en mogen zo hoog mogelijk zijn, zelfs tot boven de knieën. Dit is voor deze winter natuurlijk erg comfortabel en ook warm. Daarnaast hoef je niet meer met panty’s in de weer. Na de winter, voor wanneer het weer warmer wordt, kun je een paar luxe teenslippers aanschaffen, van suède, leer of nep bont bijvoorbeeld. Houd je van kleding geïnspireerd door de Griekse en Romeinse oudheid dan kies je voor een paar sandalen met veters die je kruiselings om je kuiten heen bindt.

De jumpsuit of eenkleurige outfits

Wat ook niet mag uitblijven en je kledingkast deze winter moet verrijken is de jumpsuit. Vooral jumpsuits van denim werden veel gespot op de catwalk en lijken ook weer erg populair te worden. Naast denim jumpsuits kun je er ook voor kiezen een outfit te dragen in één en dezelfde kleur. Een mooi pak bijvoorbeeld, met een ruitenpatroon, maar ook jeans met een denim bloes kan prima. Waar je wel rekening mee moet houden is dat de kleding niet te strak zit, maar lekker los draagt.

Hoge wijde spijkerbroeken

De hoge taille is ook weer helemaal in. Dit uit zich in de laatste ontwikkeling omtrent de spijkerbroek. De lage taille en de skinny jeans verdwijnen en maken plaats voor een taille tot aan de navel en een extreem wijde pijp. Hierdoor lijken je benen extra lang, maar wordt ook eventueel buik vet netjes verborgen gehouden.

Grote winterjassen of donsjassen

De winterjassen zijn groter geworden. Dit geldt zowel voor de lange overjassen als voor de donsjassen. Wil je helemaal met de mode meegaan dan schaf je een exemplaar aan met een kraag die zo groot is dat hij over je schouders heen valt. De donsjas was natuurlijk al een tijdje populair, maar deze zijn voor deze winter ook groter geworden. Je kunt er dus heel modieus uitzien en hoeft het echt niet koud te hebben de komende maanden. 

Lange wollen vesten, rokken en bloezen

Wat kleuren betreft zie je de pastelkleuren weer terugkomen, zowel als verscheidene tinten wit voor de winter. Hadden we eerder gezegd dat een outfit in één kleur deze winter in zal zijn, aan de andere kant hebben de modeontwerpers laten zien dat combineren ook zeer goed kan. En niets is dan eigenlijk te gek. Wat veel naar voren kwam op de catwalk waren oma-outfits die oogden alsof ze snel en zonder erbij na te denken bij elkaar waren geraapt. Een lange wijde rok, gecombineerd met een grote bloes en een lang wollen vest bijvoorbeeld. Dit kan van verschillende pastelkleuren zijn, maar als je je wat dapperder voelt dan kun je ruitjes, strepen, bloemetjes en allerlei andere patronen door elkaar heen gooien.

Accessoires

Natuurlijk mogen enkele accessoires bij deze kledingstukken niet uitblijven. De hoge jeans kun je perfect combineren met een brede tailleriem. Zo accentueer je nog meer je slanke figuur, je lange benen en kun je je outfit gemakkelijk in tweeën delen. Daarnaast werden hoge sportsokken ook veel gespot op de catwalk, vooral in combinatie met slippers, lage schoenen of slip-ons. Dit staat leuk bij je lange rok en vest, bijvoorbeeld, maar kan ook goed gecombineerd worden met een wat sportievere outfit. Als laatste blijven de grote tassen in de mode, vooral de PanAm en jaren ’70 bowlingbaan geïnspireerde reistas. Hoe groter hoe beter en dit is goed nieuws, want met zo’n tas kun je al je spullen gemakkelijk op één plek kwijt. 

Wijder, groter en makkelijker

De huidige mode staat dus eigenlijk in het teken van gemak en comfort. In principe kun je allerlei combinaties maken en zijn de kledingstukken wijder en groter geworden. Een jumpsuit, een groot wollen vest, een hoge spijkerbroek en een grote winterjas; het lijkt weer erg op de mode van de jaren ’80. Alleen zijn deze klassieke modellen voor de mode van vandaag de dag in een eigentijds en hedendaags jasje gegoten.

Lees hier ook de review over: loavies