Ontspanningsmassage (Honingmassage) voor gezicht en lichaam!

Honing met gember:

Er wordt gewerkt met hoogwaardige massageproducten. Zo wordt tijdens iedere
behandeling met een specifiek aroma gewerkt, waarbij het dan vaak gaat om een
combinatie van gember en honing. Vandaar dat deze massage ook zo vaak geboekt
wordt in Spa’s en andere massagepraktijken in heel Europa.

De gember en het honingextract zijn in de massageolie gecombineerd met huidverzorgende
amandel – en sojaolie. Honing is een volmaakt natuur product wat meestal ondergewaardeerd wordt

Honing heeft een goede voedingswaarde, bevat veel vitaminen en mineralen, waaronder calcium, koper, mangaan, ijzer, B6, magnesium, pantotheenzuur, niacine, fosfor, kalium, riboflavine, thiamine, natrium en zink.

Honing zit vol met anti-oxidanten en honing helpt het menselijk lichaam bij het absorberen en vasthouden van zowel calcium en magnesium. Honing is een echte antioxidant en bestrijdt vrije radicalen dit is nuttig bij het opbouwen van een sterk immuunsysteem, voorkomt uitdroging van de huid en helpt de vochtbalans de neutraliseren.

Honing kan nog veel meer bieden!

Het bevat diverse suikers, mineralen en sporenelementen die een voedende en hydraterende werking en waarde hebben voor de huid en de voordelen van honing zijn daarnaast: een verjongende werking van de huid, het rimpels vermindert, het helpt de huidcellen te vernieuwen en herstelt een beschadigde huid. Hierdoor is na de behandeling de huid glad, sterk en onweerstaanbaar zacht en herstelt en heeft het een prachtige glans.

Tevens voedt honing de huid diep, kan daardoor infecties voorkomen, behandelt/voorkomt
puistjes en bestrijdt acne effectief. Door dit effect is honing zeer veilig te gebruiken op een
geïrriteerde huid en is het gunstig voor de behandeling van (kleine) wondjes. Als klap op de vuurpijl verheldert honing de doffe huid en voorkomt huidverkleuringen en helpt de huid te kalmeren.

De honingmassage heeft de volgende eigenschappen en is geschikt voor:

* Droge huid
* Niet elastische huid
* Cellulitis huid
* Werkt antibacterieel
* Werkt ontspannend
* Heeft een ontstekingsremmende werking
* Stimuleert de weefselgroei
* Bespoedigd de genezing door stimulatie van weefselgeneratie
* Vermindert oedeem.

Let op:

Wanneer je geen bijenproducten verdraagt is deze massage niet voor jou geschikt.

Bij huidallergie is vooraf informatie van je behandelaar aanvragen zeker aan te raden.

Op verzoek sturen zij je alle informatie toe omtrent de ingrediënten die bij deze massage worden gebruikt.

De massage:

Warme Honingmassage worden dus honingdelen door het lichaam opgenomen.
Zoals aangegeven zit er veel meer in honing dan je zou denken, o.a. kleine hoeveelheden
propolis, bijengif, stuifmeel (heel rijk aan belangrijke mineralen), enzymen enz..
Deze honing massages kunnen over het gehele lichaam worden uitgevoerd.

Vaak voelt het in het begin goed aan, maar zodra de huid roze gaat worden, de poriën gaan zich openen, wordt er na verloop van tijd toch heftig. Een Warme Honingmassage is een zachte massage die diep verzorgend is.

Honing bevat verschillende sporenelementen en mineralen die een geweldige voedende waarde is voor o.a. de huid. De huid is na een behandeling diep gevoed sterk zacht en prachtig van glans.

De honing massageolie wordt verwarmd en door middel van een ontspannende massage opgebracht. Het resultaat is een prachtig gevoede huid. Je huid wordt met deze massage enorm verwend en krijgt zijn gezondheid terug. Honing wordt makkelijk door de huid opgenomen en geeft veel energie. De bloedsomloop wordt verbetert en het biedt soelaas aan de gestreste ziel. De honing wordt op het lichaam aangebracht, waarna de masseur/masseuse deze met speciale technieken bewerkt. Wanneer de honing van kleur en textuur verandert, treedt er een detox effect op. De honing onttrekt niet alleen schadelijke stoffen, het geeft ook voedende stoffen af.

Milde zuren bijvoorbeeld versterken de natuurlijke beschermingslaag van de huid. Na afloop van de behandeling voelt je huid heerlijk glad, echter afhankelijk van de gehanteerde massagetechniek, is de massage bijzonder aangenaam zacht, maar
kan soms ook een tikje pijnlijk aanvoelen.

Met grote, draaiende en oppervlakkige grepen, die veel weefsel omvatten, wordt de rug gemasseerd met warme olie en datzelfde wordt daarna met de honing gedaan die ook eerst wordt verwarmd.

Hierbij is het de bedoeling om zoveel mogelijk verklevingen van het lichaam te behandelen. Vanwege de huidverzorgende effecten wordt de honing niet verwijderd als het volgende onderdeel, de bijenwaspakking, op de rug wordt aangebracht.

Bovenop deze wordt namelijk een warme pakking gelegd waardoor de spieren nog meer ontspannen en bovendien wordt de honing zo nog beter door de huid opgenomen. Terwijl de warmte intrekt worden onderwijl de benen gemasseerd. De volledige behandeling is een aanrader na de zwangerschap zodat de huid weer strak en elastisch wordt.

De massage wordt dus uitgevoerd met een mengsel van massage olie, zoete amandelolie en natuur zuivere honing. Dit mengsel wordt verwarmd en door middel van een ontspannende massage opgebracht. Het resultaat is een prachtig gevoede huid. Uw huid wordt met deze massage enorm verwend en krijgt zijn gezondheid terug.

Honing wordt makkelijk door de huid opgenomen en geeft veel energie.

Nadat je op de rug bent gaan liggen wordt het gelaat gereinigd waarna het ook met een mengsel van massage olie, zoete amandelolie en natuur zuivere honing wordt gemasseerd.
Hierna wordt er over het gelaat een warme kompresdoek aangebracht en terwijl dat inwerkt, worden armenhanden en de benen met warme honingolie gemasseerd.

Hierna blijf je onder een deken nog even liggen om alle werkbare stoffen goed in het lichaam te laten opnemen. Aan het einde van de behandeling wordt het gehele lichaam gereinigd. Je dient wel rekening te houden met je ondergoed, want deze kan “vies” worden.

Aangeraden wordt bij thuiskomst een heerlijke warme douche te nemen.

Deze zeer weldadige massage is in diverse vormen en onderdelen te ondergaan.

Hier kan je meer lezen over de gezonde voeding van rauwe honing