Het perfecte verjaardagscadeau voor een vrouw

Vrouwen staan erom bekend kieskeurige wezens te zijn die geen probleem hebben om jou te laten weten dat hen iets niet aanstaat. Daarom is het ook algemeen aanvaard dat het moeilijk is om cadeautjes te vinden voor vrouwen. Probeer maar eens een leuk verjaardagscadeau te vinden voor je schoonmoeder, partner, vriendin of moeder. Gelukkig is het niet allemaal slecht en kun je ze prima cadeaus geven, als je hier maar een beetje tijd in steekt. De beste manier om dit te doen is door te kijken waar de interesses liggen van de vrouw in kwestie. Niet iedereen is altijd blij met sieraden, dagjes sauna en andere beauty producten. Hier vind je enkele ideeën waarmee je hopelijk het perfecte cadeau kunt vinden voor de vrouwen in jouw leven.

Cadeau ideeën voor actieve en avontuurlijke vrouwen

Als de desbetreffende vrouw een actief leven leidt, dan kun je het beste de sieraden en zalfjes links laten liggen. Actieve vrouwen hebben daar tijdens hun sessie in de sportschool of op hun volgende reis namelijk vrij weinig aan. Je kunt dan beter investeren in een verjaardagscadeau waarmee ze hun avonturen kunnen vastleggen of ondersteunen. Heb je een ruim budget beschikbaar, dan kan een GoPro camera een optie zijn. Deze zijn speciaal ontwikkeld om sport- en snelle beelden mee te filmen, bijvoorbeeld vanaf je helm of fiets. Reist ze graag, dan kun je een kras wereldkaart aanschaffen waarop ze elke keer als ze een nieuw land bezoekt deze van de kaart af kan krassen. Een sporthorloge waarmee je de routes en afstanden vastlegt die je bijvoorbeeld rent of loopt en tegelijkertijd je hartslag kunt meten en het aantal calorieën dat je hebt verbrand is ook geen slecht idee. Er zijn voldoende sport accessoires, zoals tassen, flessen, kleding, gewichten en matjes waarmee je deze vrouw gelukkig zal maken. En is de vrouw in kwestie je partner, dan kun je deze na een actieve dag eens goed verwennen met een speciale massageolie.

Cadeau ideeën voor vrouwen die graag koken

Kookt ze graag, dan heb je het helemaal makkelijk. Er zijn tegenwoordig een groot aantal goedkope en dure kookaccessoires te koop waarmee je niet alleen het uiterlijk van de keuken verrijkt, maar ook het leven van deze keukenprinces makkelijker maakt. Ten eerste zijn er de kookboeken, van alle bekende chefs zoals Jamie Oliver, Nigella Lawson en Rudolph van Veen. Hiermee kun je haar aanmoedigen andere recepten te proberen. Wat betreft keukengerei kun je denken aan een Loch Ness Monster soeplepel, een keukenmachine, een stoommachine, leuke bakvormpjes, handige keukengadgets, een messen set of een receptendagboek. Wil je echt iets interessants geven, denk dan aan een pastamachine waarmee ze haar eigen pasta kan rollen of een pizzaoven. Met een ijs- of yoghurtmaker geef je haar de kans iets nieuws uit te proberen. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos voor dit type vrouw. De kunst is dat je haar een verjaardagscadeau geeft waar ze ook echt wat aan heeft en wat mee kan.

Cadeau ideeën voor vrouwen die van interieurdesign houden

Je kent ze wel, die woningen die er altijd perfect uitzien met spulletjes die perfect zijn geplaatst, bij elkaar aansluiten en kleuren die elkaar mooi aanvullen. Deze interieurs zijn samengesteld volgens de laatste designtrends en met de mooiste aankleding. Wil je voor een vrouw die van interieurdesign houdt een verjaardagscadeau kopen, dan kan soms een cadeaubon de beste optie zijn. Deze kan ze dan besteden aan een voorwerp dat aan haar strenge eisen voldoet en dat ze mooi vindt. Daar ben je namelijk nooit zeker van, koop je deze zelf. Je kunt ook altijd aanbieden om het cadeau te ruilen natuurlijk, als ze er niet tevreden mee is. Durf je het wel aan en ga je zelf de winkel in, denk dan aan cadeaus zoals een designer lamp, boeken of tijdschriften over interieurdesign, een mooi vormgegeven letterbord, kaarsenhouders, fotolijsten, klokken en kussens. Uiteraard is het belangrijk dat deze de juiste kleur hebben en de juiste stijl.

Cadeau ideeën voor vrouwen die graag verwend worden

Als de vrouw voor wie jij een verjaardagscadeau moet kopen ervan houdt om goed voor zichzelf te zorgen en er altijd mooi uit te zien, dan kun je natuurlijk altijd juwelen voor haar kopen. Dit is echter een voor de hand liggende optie en daarnaast moet je maar net de juwelen uitkiezen die ze mooi vindt. Je kunt iets veel originelers voor haar bedenken, zoals een dagje in de beauty salon, in een luxe spa of sauna. Dan kan ze zelf bepalen wat ze wil laten uitvoeren en weet je zeker dat ze jouw geld zal besteden aan iets dat ze mooi vindt. Ook een cursus make-up aanbrengen kan bijvoorbeeld een optie zijn of een paar uur met een personal shopper. Volg je dit op met een fotosessie, dan geef je haar de kans zichzelf op haar mooist te laten vastleggen.

Cadeau ideeën voor vrouwen die van lezen houden

Is de vrouw die jarig is een huismus en houdt deze het meeste van een goed boek, een kopje thee, de verwarming hoog en een comfortabel huispak? Dan kun je natuurlijk altijd een boek kopen. Echter, er zijn veel leukere ideeën waarmee je met een veel origineler cadeau op de proppen kunt komen. Wat dacht je van een e-reader zodat ze altijd probleemloos overal haar boeken mee naartoe kan nemen en deze zelfs in het donker probleemloos kan lezen? Met een warmwaterkruik kan ze haar plek op de bank nog knusser maken. Een mooie set van verschillende theesoorten met daarbij een origineel thee-ei en een grote stijlvolle mok is ook een optie, of een zachte deken waaronder ze met haar boek weg kan kruipen. Je kunt natuurlijk ook denken aan een interessante boekenplank, een antieke boekenkast of zelfs een oude kist waarin ze haar boeken veilig kan bewaren.

Verjaardagscadeaus kopen voor vrouwen is moeilijk?

Eigenlijk is het dus zo moeilijk niet om een cadeau te vinden voor een vrouw. Zolang je dit doet met haar in gedachten en niet iets koopt dat je zelf ook zou willen kom je al een heel eind. Weet je het echt niet, dan kun je altijd een cadeaubon geven. En natuurlijk bewaar je altijd het bonnetje, voor het geval je toch nog de plank misslaat.