Review: Fashioncheque een perfect cadeau voor de modeliefhebber?

Fashioncheque; een perfect cadeau voor de modeliefhebber

Soms is het moeilijk een origineel cadeau te vinden voor een vriend of familielid. Misschien twijfel je over de smaak van die persoon, kun je het juiste product niet vinden of heb je gewoon geen enkele inspiratie. Een cadeaubon is dan een goede optie, omdat de ontvanger dan zelf kan beslissen waar hij of zij het geld aan uitgeeft. Dan weet je zeker dat ze iets zullen kopen dat ze ook echt willen hebben en hoef je je geen zorgen te maken dat jouw cadeau uit de toon valt. Is jouw vriend of vriendin een modeliefhebber, dan is de Fashioncheque dé cadeaubon voor hem of haar.

Wat is Fashioncheque?

Fashioncheque is een cadeaubon die je in meer dan 10.000 modewinkels in Nederland kunt gebruiken. De bon is gericht op mode, maar je kunt er ook mee bij bijvoorbeeld juweliers en grote warenhuizen terecht. Het initiatief is opgericht in 2008 en is intussen uitgegroeid naar de grootste modecadeaukaart van Nederland. Elke dag nog sluiten meer winkels zich aan en de lijst van acceptanten is constant groeiende. De kaart is te krijgen bij meer dan 8500 verkooppunten, zowel fysiek als online, en kan worden uitgegeven in vele winkels en webwinkels die zich hebben aangesloten. Het te besteden bedrag dat je erop kunt laten storten ligt tussen de €5 en €150 en dit hoeft niet in één keer te worden besteed. De kaart is een jaar geldig.

Waar kun je Fashioncheque besteden?

Je kunt Fashioncheque besteden in duizenden winkels, waaronder kleine boetieks, grote warenhuizen, webwinkels en gespecialiseerde zaken zoals juweliers, opticiens en schoenenwinkels. Je kunt deze makkelijk vinden via de website van Fashiocheque of via App van Fashioncheque. Enkele voorbeelden van grote winkeliers zijn H&M, HEMA, WE Fashion, Didi en C&A, en webwinkels zoals Zalando en Omoda accepteren de kaart ook. Als je weet waar je gaat winkelen, dan kun je via de Shop Finder precies zien waar je met je kaart kunt gaan shoppen.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Als jij een Fashioncheque gekregen of gekocht hebt, dan kan het zijn dat je deze eerst moet activeren. Dit is zeker het geval als de kaart online is aangeschaft. Je kunt dit doen met een activeringscode die via de email wordt verstuurd. Op je kaart zal zich een bepaald saldo bevinden of je kunt deze zelf eenmalig online opladen. Deze is niet daarna niet verder aan te vullen. Het saldo kun je online opvragen op de website van Fashioncheque of via de App en dit kan te allen tijde. Je neemt je kaart mee als je gaat winkelen en kunt hem, net als een creditcard, gebruiken om mee te betalen totdat hij leeg is. Je kan dit bij verschillende winkels doen en hoeft dus niet het hele bedrag in één keer uit te geven. Als je de kaart een tijdje niet hebt gebruikt en wilt weten hoeveel er nog op staat, doe je dit simpelweg met de saldochecker van Fashioncheque of via de App. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de cheque een jaar geldig is en dat je het geld dus binnen die periode uitgeeft.

Fashioncheque en Batavia Stad Fashion Outlet

Ook al is Bataviastad zelf geen winkel, je kunt hier wel degelijk terecht met je Fashioncheque. Deze outlet bestaat uit 100 afzonderlijke winkels die producten van grote en bekende modemerken aanbieden voor een vaak zeer aantrekkelijke korting. Je kunt je Fashioncheque omruilen voor een Batavia Stad Fashion Outlet Cadeaucheque en deze bij elke winkel in de outlet gebruiken om mee te betalen. Op die manier staan er ineens 100 meer modewinkels tot je beschikking.

Waar kun je fashioncheque kopen?

Ben jij ondertussen geïnteresseerd geraakt in de Fashioncheque, dan wil je vast weten waar je deze kunt kopen. Natuurlijk kun je dit simpelweg online doen via de website van Fashioncheque zelf. Je ontvangt de cadeaubon dan binnen een paar dagen in de post en kunt hem vervolgens online activeren en opwaarderen tot €150. Daarnaast kun je de Fashioncheque kopen bij de aangesloten modewinkels, maar ook bij bijvoorbeeld Primera, Shell, het VVV-kantoor, Plus, AKO en Jumbo. Er zijn meer dan 8000 verkooppunten te vinden in heel Nederland. Koop je de cheque online, of bij het Postkantoor of Primera, dan kun je zelf bepalen met welk bedrag je hem opwaardeert met een maximum van €150. Bij andere verkopende winkels kun je de Fashioncheque kopen met vooraf vastgestelde waardes van €20, €50 en €150.

Tips voor het besteden van de Fashioncheque

Als jij een Fashioncheque in je bezit hebt, dan hoef je deze zeker niet alleen uit te geven aan grote winkelketens zoals H&M en C&A. Met de volgende tips kun je meer uit je Fashioncheque halen dan mode alleen. Warenhuizen zoals de Bijenkorf en de HEMA zijn inmiddels ook bij Fashioncheque aangesloten en hier kun je hem gebruiken voor bijvoorbeeld huishoudelijke producten voor woonkamer, keuken, slaapkamer of voor de tuin. Een andere tip is om de Fashioncheque niet voor kleding te gebruiken, maar bijvoorbeeld voor juwelen of lingerie. Dit kun je met elke outfit dragen en geeft je toch een special gevoel over wat je draagt. En weet je het even helemaal niet meer, zoek dan naar online winkels die de kaart accepteren. Wie weet wat je daar aantreft. Fashioncheque is een modekaart die je als je het slim speelt erg veelzijdig kunt inzetten en dus kunt gebruiken voor veel meer dan kleding alleen.

De toekomst van Fashioncheque

Fashioncheque is op dit moment al de grootste modecadeaubon van Nederland. Het aantal winkels dat deze kaart accepteert groeit dagelijks en steeds meer winkeliers besluiten zich bij deze kaart aan te sluiten. Het is dus altijd verstandig de lijst met acceptanten goed te bestuderen, want deze is constant groeiende. Als jij een Fashioncard cadeau wilt geven hoef je je dus geen zorgen te maken dat deze niet te besteden valt, nu of in de toekomst. Iedereen kan met een Fashioncheque ongetwijfeld iets vinden en lukt dat nu niet, dan heb je nog een heel jaar om over je aankoop na te denken.