Rondreis door Amerika met de auto

Amerika is natuurlijk sowieso al een ontzettend mooi land om een rondreis door te maken. Maar wist je dat dit met de auto echt heel goed te doen is daar? De wegen zijn allemaal prima begaanbaar en wanneer je naar een stad, park of attractie toe wilt zijn deze ook altijd goed te bereiken met de auto. Dat maakt Amerika toch wel hét land voor een roadtrip. Een rondreis Amerika auto is er in verschillende mogelijkheden, die we hieronder voor je zullen opsommen.

Verschillende rondreizen

  • The Great West – In deze 22 dagen durende autorondreis kom je door Californië, Nevada en Arizona. Tijdens deze reis maak je kennis met de Amerikaanse westkust en bezoek je verschillende steden, ontdek je de natuur en wereldberoemde bezienswaardigheden. Je aankomst en vertrek begint in Los Angeles.
  • American Music & Movie Trail – Wanneer je in de voetstappen wilt treden van Amerikaanse wereldsterren is deze autorondreis van 15 dagen een goed idee. Je bezoekt zeven staten en negen steden zoals Chicago, Memphis en Nashville. Je begint en eindigt deze reis in Chicago.
  • Bluegrass & Bourbon Trail – Een mooie 10-daagse autorondreis door Kentucky en Tennessee. Hierbij zie je het Graceland van Elvis Presley, ervaar je het nachtleven in Beale Street en voel je de spanning van de beroemde Kentucky derby. Aankomst en vertrek in Memphis.
  • Great Plains Adventure – Maak kennis met Oklahoma en Kansas tijdens deze 16-daagse autorondreis in hartje Amerika. Kom meer te weten over de geschiedenis van de Amerikaanse indianen, cowboys en oliebaronnen die een grote hoofdrol spelen in de geschiedenis. Je bent deze reis in Tulsa en vertrekt vanuit Kansas City.
  • The Real America Adventure Trail – Begin deze autorondreis in Minneapolis en kom langs alle highlights van de noordelijke staten. Dit in combinatie met de mooie, beroemde parken zoals Yellowstone. Geniet van de cultuur, historie en onvergetelijke uitzichten.
  • The Wild Wild West – Tijdens deze autorondreis van 14 dagen kom je langs alle highlights van het westen van Amerika. Denk hierbij aan Route 66, pioniers, verschillende steden en wereldwonderen. De reis begint en eindigt in Los Angeles.
  • Wonders of Alaska – Deze 9-daagse autorondreis door Alaska is er eentje om nooit meer te vergeten. Je ziet er niet alleen de mooiste dieren in de wildernis maar ook fjorden, gletsjers en bergen. Je begint en eindigt deze reis in Anchorage.
  • Florida Deluxe – Wanneer je wel toe bent aan wat meer zon is deze autorondreis van 11 dagen zeker een aanrader. Het allermooiste van Florida komt hier aan bod. Niet alleen maar witte stranden, zon en zee maar ook alligators, pretparken en snorkelen.
  • The Great Lakes – Je begint je autorondreis in Chicago en gaat alle mooie plekken van noord-Amerika en zuid-Canada zien. Met als rode lijn natuurlijk de Great Lakes.
  • North American Historic Highways – Tijdens deze autorondreis van 16 dagen zie je maar liefst acht staten, twee provincies en acht steden. Natuur, geschiedenis en wereldsteden komen hier allemaal aan bod. Je begint en eindigt deze reis in New York City.

Zoals je ziet is er dus echt van alles mogelijk voor het maken van jouw ideale rondreis. Tevens kan AmerikaNu.nl jouw reis helemaal op maat laten maken. Wanneer je bijvoorbeeld een stukje van de ene rondreis wilt combineren met een andere is dat vaak mogelijk.

Een auto huren

Wil je een auto huren rondreis Amerika? Dat is ook zeker mogelijk. AmerikaNU.nl heeft 27 jaar ervaring met het samenstellen van reizen naar Amerika en Canada. Daar hoort uiteraard ook het regelen van een auto bij. Ze werken samen met Alamo Rent a Car en doordat die bijna 2000 verhuurlocaties hebben kunnen zij een netwerk bieden dat vrijwel elk populair gebied in Amerika en Canada omvat. Je kunt er terecht voor huurauto’s van verschillende merken en klassen, uiteraard tegen scherpe tarieven en een goede service. Het maakt dus niet uit of jij je rondreis door Amerika wilt doen in een SUV, station of een cabrio; alles is mogelijk.

Wil je liever een camper huren tijdens je rondreis? Dan is dat ook mogelijk. AmerikaNu.nl werkt onder andere samen met grote maatschappijen als Apolla, Cruise America en Road Bear. Hierbij is het vaak ook mogelijk dat gebruik kunt maken van een voordelige wegbrengspecial. Bijvoorbeeld wanneer je reis begint in Chicago en eindigt in Los Angeles. Als je dan zelf de camper terug zou moeten brengen naar Chicago is dat zonde van je tijd, geld en je vakantie. Met een wegbrengspecial kun je de camper dan gewoon op een afgesproken plek in Los Angeles afgeven. Wel zo makkelijk!