Stuntstep kopen – Koopgids waar moet je op letten?

Met veel topmerken om een stuntstep te kopen, waaronder Blunt, Madd Gear (MGP), Slamm, Grit, Crisp, District en Fasen, hoeft u niet ver te zoeken voor uw perfecte stuntstep. Wij hebben een lijst met tips gemaakt om uw keuze in deze extreme sportbehoeften te voorzien, met gemaakte ontwerpen van steps die trucs en stunts in gedachten hebben voor freestyle stunts buiten op de straat of voor skateparken. Er zijn zelfs een groot aantal stuntstep onderdelen en accessoires op voorraad om uw step te laten opvallen of op te pimpen. meestal worden deze producten door de online web winkels zoals bol.com fonq.nl binnnen 1 dag verzonden naar uw huis, het was het nog nooit zo eenvoudig om online te winkelen!

Wat is een stuntstep precies?

Een stuntstep is speciaal ontworpen om veel extreme klappen te kunnen weerstaan. Je kunt hiermee springen, trucs en stunts erop doen en deze gebruiken in een skatepark.

Hoewel geen enkele stuntstep onder de garantie valt voor gebruik in een skatepark (aangezien de spanning op het product onbegrensd zou zijn), wordt er nog wel steeds hulp aangeboden als een onderdeel breekt binnen de eerste 3 maanden na aankoop. Over het algemeen zal de fabrikant niet de complete stunt step vervangen die defect of beschadigd is geraakt, maar ze zullen meestal wel een vervangend onderdeel opsturen.

 • Extremenstuntsteppen – hebben over het algemeen geen opvouw mechanisme of verstelbare stuurhoogte (zoals te zien is op sommige modellen voor jonge kinderen), voornamelijk omdat het de kracht van de stunt-step verzwakt. In plaats daarvan hebben ze over het algemeen een stuur uit één stuk dat veel sterker is. Ze moeten meestal worden geassembleerd door het stuur op de steel van de vork te plaatsen en de klem aan te spannen die beide delen bij elkaar houdt.
 • Extreme stunt steppen – neigen ook zwaarder te zijn dan een opvouwbare step. Dit komt omdat onderdelen versterkt zijn voor kracht die op de stunstep komt te staan, of er zijn meer onderdelen aanwezig zijn om de hele build van de step te versterken. Echter, met stuntsteps die steeds geavanceerder worden naarmate de tijd verstrijkt, worden stuntstep steeds lichter (je wilt dat ze gemakkelijk op te tillen zijn en makkelijker mee te springen is). Het is absoluut de moeite waard om eerst een step te vergelijken (het totale gewicht moet op de productbeschrijving staan) om ervoor te zorgen dat wat u koopt niet zwaarder is dan nodig is. een step van 4,5 kg is ongeveer een gemiddeld gewicht voor een standaard stuntstep, echter gaan sommige modellen in de richting van het gewenste 3,5 kg
 • Je kunt de meeste stuntsteppen upgraden met onderdelen/accessoires, natuurlijk moet u wel eerst controleren of onderdelen cq accessoires wel geschikt zijn voor uw stuntstep voordat u deze gaat bestellen of kopen.
 • Stuntsteppen zijn meestal duurder – dan een recreatieve step. Prijzen kunnen variëren van € 45 – € 300, maar voor het geld wat je uitgeeft krijg je er ook iets voor terug. Je betaalt namelijk voor een stuntstep die robuuster is dan de standaard norm en er klaar voor staat om flink te kunnen incasseren!

Welke stuntstep is het meest geschikt voor mij?

Er is een breed scala aan stuntsteppen te koop, hier zijn enkele belangrijke dingen om in gedachten te houden bij het uitzoeken van jouw stuntstep.

 • Geld – U wilt niet meer uitgeven dan nodig is, maar de kwaliteit van een product kan worden onderscheiden in de kosten. Meestal hoe duurder het product, des te beter de kwaliteit is die u waarschijnlijk krijgt. Niet iedereen hoeft natuurlijk te schitteren als een ster op een stuntstep die van het hoogste niveau is, vooral als je nog maar net begint.
 • Vaardigheidsniveau – Vrijwel alle freestyle-modellen zijn geschikt voor beginners, maar voor degene die ervaring hebben met deze extreme sport en stunt steppen zullen waarschijnlijk sneller kiezen voor een duurder model dat waarschijnlijk langer zal meegaan.
 • Let op – compressiekits en metalen kernwielen zorgen voor extra sterkte, en gecanneleerde delen ㅤ die het totale gewicht verminderen. Zo’n specificatie kan een scooter afstemmen op de meer geavanceerde markt.
 • Gewichtscapaciteit – stuntsteppen zijn niet alleen meer voor kinderen! ​​Veel van deze stuntsteppen hebben een breder deck en sterkere versterkingen onderandere voor tieners en volwassenen. De meeste modellen kunnen wel een gewicht aan van 50kgs – 100kgs, wat meer dan genoeg zou moeten zijn voor de gemiddelde grote broer of ouder.
 • Stuur – De meeste freestyle steppen hebben een vast stuur gemaakt uit één stuk, wat zorgt voor meer duurzaamheid en kracht en kan je je makkelijk hiermee uitleven in het skatepark. Het is belangrijk om de juiste vaste stuur hoogte van de stuntstep te kopen. Dichtstbijzijnde tot middelste aan de romp is meestal ideaal, maar omdat stuntsteppen zijn ontworpen om gemakkelijk te manoeuvreren voornamelijk om stunts uit te voeren, is het niet ongebruikelijk dat ze vrij klein zijn en de taillehoogte bereiken.
 • Stuntstep gewicht – De meeste stuntsteppen van tegenwoordig zijn gemaakt van lichtgewicht aluminium, om maximale trucjes uit te halen in de lucht bij het skatepark.
 • Vermogen en leeftijd – De meest stuntsteppen zijn ontworpen voor elk niveau en geschikt voor kinderen van 7 jaar of ouder.

Veelgestelde vragen
Heb ik echt een extreme stuntstep nodig?

Dit is volledig afhankelijk van wat je met een stunt step wilt gaan doen. Als je een stunt step wilt gebruiken voor trucjes in een skatepark, raden we je aan om voor een extreme stuntstep te gaan; deze zijn veel sterker en duurzamer dan een recreatieve step – normale step.

Wat zijn de verschillen tussen goedkopere en duurdere modellen?

De wat hogere modellen zijn over het algemeen veel sterker. Ze zijn gesmeed met sterkere metalen die meestal ook lichter zijn. Wielen zijn vaak van metal en een metalen kern de meeste top steps worden geleverd met een compressiesysteem voor een soepelere rit.

Ik heb hulp nodig bij het plaatsen van een nieuw / vervangend onderdeel.

Geen probleem! We raden je aan om op Youtube te zoeken –

Meestal staan hier heel veel instructievideo’s videos op of mensen die laten zien hoe je een probleem moet kunnen oplossen.

Hoe zit het met gewichtslimieten?

De meeste steppen hebben een limiet van 100 kg, maar stunt steppen die ontworpen zijn voor jongere rijders hebben  meestal wel een onder limiet. De productbeschrijving geeft gelukkig de exacte informatie over het product en de limieten, doelgroep, enz

Garantie informatie

Standaard retailer garantie is meestal zo`n 3 maanden. Zodra een stuntstep wordt gebruikt, is de garantie meestal alleen voor defecte onderdelen (niet de gehele stuntstep). Dit komt omdat het bijna onmogelijk is om vast te stellen hoe hard er met een stuntstep is gereden (zelfs in een korte tijd).

Noch de winkelier of fabrikant zal algemene slijtage gaan behandelen onder garantievoorwaarden (bijvoorbeeld het vervangen van versleten wielen). Een fabrikant zal zelden zo`n artikel terugbetalen.

Raadpleeg altijd de productpagina’s van de winkelier, of online webshop welke garanties en voorwaarden er zijn voor aanschaf van een product!