Tips waarmee je het perfecte cadeau vindt voor je vriendin

Hoe langer je iemand kent, hoe moeilijker het wordt om een cadeautje voor deze persoon te kopen. Dit is eigenlijk vreemd, want als je iemands karakter goed doorhebt weet je ook wat deze persoon graag wil hebben. Het is echter zo dat je je dan ook steeds vaker gaat afvragen of die persoon het cadeautje wel leuk zal vinden. Ook zal je steeds meer je best willen doen iets speciaals te vinden omdat de vriendschap hechter wordt. Je kunt dan niet meer met een saai en afgezaagd cadeau komen aanzetten. Sommige mensen hebben simpelweg alles al en weten zelf ook al niet meer wat ze zouden willen hebben. In die gevallen kan het vinden van het juiste cadeau echt een frustrerende aangelegenheid worden. Hier vind je enkele tips om een gepast cadeautje te vinden voor jouw vriendin.

Kijk naar de interesse

Let goed op de interesses van je vriendin en probeer hier op een originele manier op voort te borduren. Dan hebben we het niet over een fietshelm als ze van fietsen houdt of een boek als ze van lezen houdt. Deze ideeën zijn veel te voor de hand liggend. Is jouw vriendin avontuurlijk, denk dan aan een speciale camera die op de helm, fiets of ski’s kan worden gemonteerd om ritten en afdalingen haarscherp op te nemen. Houdt ze van lezen? Overweeg dan een antieke boekenkast of -kist waarmee ze haar boeken mooi kan opbergen of tentoonstellen. Misschien kookt ze graag? Geef haar dan een uitdaging, zoals een ijsplaat om ijsrolletjes te maken of een pastamachine waarmee ze haar eigen pasta kan rollen. En als ze graag naar muziek luistert kun je een waterdichte bluetooth speaker overwegen, kaartjes voor een concert of haar een lp-speler met een aantal langspeelplaten cadeau geven.

Creëer een nieuwe ervaring

Als jullie goede vrienden zijn, dan zal je vriendin niets liever doen dan tijd met je doorbrengen. Jullie hebben natuurlijk al een aantal herinneringen samen waar je met plezier aan terugdenkt. Wat is er dan een beter cadeau dan hier een extra herinnering aan toe te voegen? Neem haar mee op een dagje uit, maar niet naar jullie stamcafé of een restaurant waar jullie al regelmatig eten. Bedenk iets origineels. Houdt ze van avontuur, dan kun je een cursus muurklimmen voor jullie samen boeken of kun je net over de grens in Duitsland al prima skiën. Houdt ze van mode, dan kun je een paar uur met een personal shopper boeken of een les make-up aanbrengen voor haar inplannen. Leest ze graag, neem haar dan mee naar een boekenbeurs en als ze graag reist dan is een citytrip tegenwoordig ook prima te betalen. Helemaal als je de kosten met anderen deelt en met een groep gaat.

Een originele cadeaubon

Misschien is je vriendin wel echt een moeilijk persoon om een cadeautje voor te kopen. Dat betekent niet dat je haar een saaie cadeaubon hoeft te geven. Cadeaubonnen zijn ideaal als je er zeker van wilt zijn dat je geld naar iets toegaat dat ze ook echt wil hebben. Maar een cadeaubon voor een groot warenhuis of een algemene cadeaubon zijn al snel oninteressant. Er zijn echter een groot aantal specialistische cadeaubonnen te krijgen waarmee je een eigen stempel op je cadeautje kunt drukken en haar een bepaalde richting mee in kunt sturen. Een paar voorbeelden zijn een Sauna Cadeaubon, de Nationale Kunst en Cultuurkaart, een Boekenbon, een Goede Doelen Cadeaubon, Fashioncheque bon, een Koffie Cadeau of een Bloemen Cadeaukaart. En is er geen cadeaubon te vinden die haar interesses dekt? Dan maak je er toch gewoon zelf een.

Een gepersonaliseerd cadeau

Het is ook altijd leuk om een cadeau te ontvangen dat jij speciaal voor haar hebt samengesteld. Zo geef jij haar een normaal cadeau maar heb je het uniek gemaakt door er je eigen twist aan te geven. Je kunt bijvoorbeeld een fles goede wijn bestellen met een gepersonaliseerd etiket. Ook een doos met theesoorten kun je laten opdrukken met foto’s of een tekst. Een tegeltje is ook altijd leuk, waarop je haar bijvoorbeeld een tekst schrijft of waarop je foto’s plaatst van momenten die veel voor haar of jullie betekenden. Ga verder dan een mok of mouse mat. Er zijn tegenwoordig erg leuke cadeautjes die je persoonlijk kunt maken, zoals een notice board, een snijplank of een notitieboek.

Cadeaus waar je lang gebruik van kunt maken

Natuurlijk zijn cadeaus waar je echt wat aan hebt en waar je vele jaren gebruik van kunt maken vaak al goed. Je kunt haar echter iets speciaals cadeau geven, zoals een ecocube. Dit is een kubus met zand, zaadjes en mest. Je geeft deze simpelweg water en er komt een plantje uit. De keuze is heel erg breed, zoals een kerstboom, een aardbeienplant, een Aloë Vera plant, chilipepers en een chocoladeboom. Is deze te groot geworden voor de kubus, dan plant je het geheel simpelweg in een pot met aarde zodat het verder kan groeien. Ook kun je overwegen een dier te adopteren en deze aan haar te geven. Zo kan ze haar eigen ezel of paard een langer en beter leven geven. Door een kip te adopteren kun je een jaar lang heerlijke eieren ophalen.

Everybody loves gadgets

Eigenlijk is iedereen gek op gadgets, maar deze zijn vaak vrij nutteloos en je bent er snel op uitgekeken. Zo gauw de eerste reactie is uitgewerkt, heb je er nog weinig aan. Toch zijn er geweldige gadgets waar je een lange tijd wat aan hebt. Denk aan een mini espresso machine die je makkelijk in je tas doet en waar je alleen koffie en heet water voor nodig hebt om een heerlijk bakje koffie te maken. Houten voorwerpen zijn ook in trek. Er zijn schitterende houten alarmklokken te krijgen met nummers die door ledlichtjes worden getoond zodat traditioneel en modern worden gecombineerd. Gadgets voor het huishouden worden ook steeds goedkoper en wie wil er nu geen robot stofzuiger? Je kunt projectoren kopen voor het laten zien van filmpjes en foto’s van je telefoon, een opvouwbaar zonnepaneel en een retro popcornmachine, slush maker of juke box. Dit zijn hele leuke hebbedingetjes die je ook nog eens regelmatig zal gebruiken.