Top 5 beste luchtreinigers van 2018: Complete koopgids en review

Je huis is een schuilplaats voor je drukke leven, toch? Op deze pagina vindt je de Top 5 beste luchtreinigers van 2018 Ik weet dat ik naar mijn huis ga om te ontsnappen aan werk, vrienden, familieleden, boodschappen en het lawaai van het leven. Maar er is één ding dat uw huis GEEN ontsnapping is; vieze lucht.

De EPA zegt dat binnenlucht vaak 2 tot 5 keer zoveel vervuilende stoffen als buitenlucht heeft. Dat zijn twee keer zoveel huisstofmijten, pollen, huidschilfers en andere dingen in de lucht die je laten hoesten en niezen. Binnenlucht bevat ook vervuilende stoffen die buiten niet bestaan, zoals ontgassing van alle producten in uw huis. Het schuim in je zitkussens, de lijm in je tafel en het vuurbestrijdingsmiddel in je gordijnen geven allemaal chemische gassen af ​​die in je longen terechtkomen. En als klap op de vuurpijl biedt uw HVAC-filter voor thuis alleen de illusie van veiligheid, omdat geen enkel luchtfilter de lucht naar een bevredigend niveau kan reinigen.

Gelukkig hebben we luchtzuiveringssystemen voor thuis die schadelijke luchtverontreinigende stoffen en gassen kunnen verwijderen. Luchtreinigers komen naar ons vanuit enkele van de meest vervuilde steden ter wereld, meestal in Azië. De lucht in steden zoals Hong Kong en Seoul is zo vervuild en ondraaglijk dat het bezit van een luchtzuivering een noodzaak is.

Als je geuren wilt verwijderen, verlammende allergieën hebt, of gewoon een frisse neus nodig hebt, dan is een luchtreiniger beslist een noodzakelijk huishoudapparaat.

Luchtreinigers gebruiken een reeks filters en een ventilator om de lucht in een kamer te laten draaien. Elk filter is ontworpen om bepaalde verontreinigende stoffen aan te vallen. Typisch zullen luchtreinigers ten minste een koolstoffilter en een echt HEPA-filter hebben naast andere filtermethoden.

Na uitgebreid onderzoek heb ik een lijst samengesteld van de top 5 luchtreinigers die momenteel op de markt zijn.

Hoewel sommige luchtreinigers rekening kunnen houden met nicheklanten, heb ik mijn lijst gemaakt op basis van wat een gemiddelde consument zou willen in een luchtreinigingssysteem.

De ranglijsten zijn gebaseerd op 6 verschillende criteria:

  1. Initiële kosten: de prijs van het apparaat op het moment van aankoop.
  2. Lange termijn kosten: de kosten van de eenheid plus filters over 5 jaar
  3. Gebruikersscores: Gemiddelde sterbeoordeling op Amazon
  4. Fabrikant ondersteuning: garantie-informatie
  5. Filtermogelijkheden: kwaliteit van de filtertechnologie
  6. Integratie van het leven: hoe wordt het opgenomen in het dagelijks leven

Nabij de nummer één plek is de Rabbit Air BioGS 2.0. Deze luchtreiniger neemt de lijst met zijn geavanceerde filtertechnologie, weinig onderhoud en betaalbaarheid op lange termijn.

1. Rabbit Air BioGS 2.0

Nabij de nummer één plek is de Rabbit Air BioGS 2.0. Deze luchtreiniger neemt de lijst met zijn geavanceerde filtertechnologie, weinig onderhoud en betaalbaarheid op lange termijn.

De Rabbit Air BioGS 2.0 heeft een permanent wasbaar voorfilter gemaakt van micro-mesh, een geavanceerd korrelig actief koolstoffilter, een speciaal HEPA-filter ontworpen om de opbouw te verminderen, en een ionisator. Samen pakken deze technologieën een serieuze klap uit en zijn ze een van de redenen om als eerste op de markt te komen.

Net als verschillende andere purifiers in deze lijst, gebruikt de BioGS 2.0 een korrelig koolstoffilter. Deze gespecialiseerde filters hebben vele malen meer actieve kool dan een standaard koolstoffilter. De grotere hoeveelheid actieve kool maakt een enorm verschil als het gaat om het filteren van geuren, schadelijke gassen en VOC’s.

De BioGS 2.0 heeft ook een geavanceerd HEPA-filter met een speciale coating die bacteriën doodt en voorkomt dat bacteriën op het filter groeien en een voedingsbodem vormen.

Deze geavanceerde filters zijn niet alleen beter voor het reinigen van de lucht, ze zijn ook beter voor uw portemonnee door 3 jaar tussen filterveranderingen in te laten. Ondanks de hoge initiële kosten van de Rabbit Air BioGS 2.0 van € 350 , heeft het een 5-jaarskosten vergelijkbaar met andere apparaten op deze lijst van € 425.

Een andere reden dat de BioGS de nummer één plek is, is vanwege het feit dat je je maar weinig zorgen hoeft te maken over het wijzigen van filters. 3 jaar is lang en het is moeilijk te geloven dat het mogelijk is om zo lang te duren tussen filterveranderingen in. De Rabbit Air vereist een regelmatige reiniging zoals bij alle luchtreinigers. Vergeet dus niet uw voorfilter te wassen en uw HEPA elke maand te stofzuigen.

De Rabbit Air wordt geleverd met een fabrieksgarantie van 5 jaar, zodat u de kans krijgt om die 5-jaarskosten te besparen. In de wereld van luchtreinigers is 1 en 3 jaar typisch voor een garantie. The Rabbit Air heeft een van de langste garanties die er zijn en het bedrijf zelf is gevestigd in de VS, dus u hoeft uw luchtreiniger niet naar het buitenland te vervoeren als u werk nodig heeft.

Een van de geweldige functies van de BioGS 2.0 is hoe perfect ontworpen voor de gemiddelde persoon die het is. Niet alleen ziet het er geweldig uit, maar het heeft ook functies die zijn ontworpen voor eenvoudig gebruik, en is een groot formaat voor de meeste huizen.

De Rabbit Air BioGS 2.0 heeft een mooi uitziende afstandsbediening, een luchtkwaliteitsensor en geursensor, ionisator aan / uit-schakelaar, een automatische modus en een timer. Dit zijn allemaal geweldige functies om te zoeken in een luchtreiniger en het is zeldzaam dat een enkel apparaat ze allemaal heeft.

De BioGS 2.0 is ook perfect geschikt voor een gemiddelde leefruimte. Het is ontworpen om 625 vierkante voet ruimte te filteren, wat ongeveer zo groot is als een open plattegrond. Dit verslaat het te onderhouden gebied van de meeste andere eenheden op deze lijst zonder zo groot te worden dat het zijn potentieel niet zal halen. De meeste verdiepingen van een herenhuis of appartement zijn ongeveer 625 vierkante meter, waardoor de Rabbit Air in staat is om met je leefruimte om te gaan.

Voordelen:

Geavanceerde filtertechnologie en functies, gebruiksgemak, weinig onderhoud, perfecte pasvorm voor de meeste huizen.

Nadelen:

Hoge initiële investering.

2. Coway AP-1512HH Mighty

Als de hoge initiële kosten van de Rabbit Air BioGS 2.0 u niet op hun hoede hielden, dan is de Coway AP-1512HH misschien wel de juiste luchtreiniger voor u. Met bijna de helft van de kosten van de BioGS is de Coway AP-1512HH een zeer capabele luchtreiniger voor de gemiddelde gebruiker.

De Coway AP-1512HH is een van de meest populaire luchtreinigers op de markt, en het is niet alleen omdat het eruit ziet als een gigantische iPod shuffle. Deze luchtreiniger kan meerdere keren per uur grote ruimtes omrijden, en biedt tegelijkertijd uitstekende gemakken voor de gemiddelde persoon.

Hoewel sommige van de zuiveraars op deze lijst geavanceerdere filtertechnologieën gebruiken, is de Coway zeer standaard. De Coway AP-1512HH maakt gebruik van een wasbaar micromesh-voorfilter voor het opvangen van groot vuil, een dunne laag met actieve koolstof voor het aanslaan van geuren, een echt HEPA-filter voor het zware filteren en een ionisator voor het opfrissen van de lucht. Deze filteropstelling is vrij standaard, hoewel veel apparaten geen afwasbaar voorfilter hebben. Maar hoewel het geen korrelig actief koolstoffilter heeft, filtert het nog steeds 99,97% van de deeltjes groter dan 0,3 micron.

De reden dat de Coway nummer twee is op de lijst is vanwege de prijs ten opzichte van zijn functieset.

De Coway AP-1512HH heeft een timer, multi-speed ventilator, automatische modus, eco-modus, ionisator en zelfs een instelbare deeltjes sensor. De auto- en ecomodi op deze luchtreiniger maken dit tot een eenvoudig te gebruiken luchtreiniger.

Stel gewoon in op de automatische modus en de ventilator wordt aangepast op basis van de vervuilingsniveaus in de lucht. Stel in op eco-modus als u wilt dat de ventilator kan worden uitgeschakeld als de lucht schoon is. Ook als u denkt dat de Coway te gevoelig is voor vervuilde lucht, of niet gevoelig genoeg is, kunt u de particle sensor naar wens aanpassen.

Een van de belangrijkste redenen waarom de Coway het op de lijst heeft geplaatst, is de grote beoordeling van de kamer omvang. De Coway is geschikt voor kamers tot 528 vierkante meter. Hoewel dat minder is dan de Rabbit Air en de Air mega op deze lijst, is het ook veel redelijker geprijsd op € 299. Met filtervervangingen elk jaar is de 5-jaars kosten ongeveer € 400.

Voordelen:

Geweldige functies voor gebruiksgemak, grote schoonmaakruimte, redelijke kosten vooraf.

Nadelen:

Gemiddelde luchtzuiveringstechnologie, gemiddelde langetermijnkosten.

3. Airmega 400S

De Airmega 400S is de luchtreiniger die alle andere luchtreinigers hopen te zijn. Van de units op onze lijst heeft de Airmega de meest geavanceerde gebruikersinterfacetechnologie, is hij een van de meest geavanceerde in reinigingstechnologie en is hij in staat om de meeste binnenruimte te reinigen. Dus waarom is deze krachtcentrale slechts nummer drie op de lijst? De prijs.

De Air mega is een ultra premium luchtreiniger voor een ultra-premium prijs. De initiële kosten van de 400S zijn € 599, bijna drie keer zoveel als de Coway en meer dan zes keer de prijs van de Purezone (onze nummer 5-reiniger). En met dure filterwisselingen elk jaar, is de 5-jaars kosten van de Airmega ongeveer € 1000, tweeënhalf keer zoveel als de volgende duurste eenheid op de lijst. Maar voor al dat geld krijg je zeker een hel van een luchtreiniger.

De Airmega haalt twee zijden lucht in en ontlaadt lucht vanaf de bovenkant. Dit is geweldig voor de circulatie en betekent dat het twee micromesh voorfilters, twee korrelige actieve koolstoffilters en twee groene HEPA-filters gebruikt. Met twee sets filters kan de Airmega 400S snel door veel lucht fietsen, wat bijdraagt ​​aan zijn 1560 vierkante voet, de grootste op onze lijst verreweg.

Net als de Rabbit Air BioGS 2.0 maakt de Airmega gebruik van een geavanceerd, korrelig koolstoffilter dat veel meer actieve koolstof bevat dan de meeste andere filters. Dit maakt het veel effectiever in het aanvallen van geuren, VOC’s en schadelijke gassen.

De Airmega maakt ook gebruik van een meer geavanceerd HEPA-filter dat is doordrenkt met antibacterieel materiaal dat voorkomt dat bacteriën op uw filter leven en groeien.

De luchtzuiveringstechnologie van de Airmega is van topklasse maar zit ook boordevol technologie die helpt bij het gebruiksgemak. De 400s heeft real-time luchtkwaliteitssensoren die de snelheid van de ventilator aanpassen op basis van het aantal deeltjes in de lucht. Het heeft ook lichtsensoren die ervoor zorgen dat het apparaat in de slaapstand gaat wanneer het licht uitgaat. In de slaapstand dimt het apparaat de lichten en verlaagt de ventilatorsnelheid zodat deze niet hoorbaar is, terwijl de lucht nog steeds wordt gereinigd. Dit is een leuke functie als je ermee in de kamer wilt gaan slapen of als je een film wilt kijken.

De Airmega is ook de enige luchtreiniger op onze lijst die app-verbonden is en zelfs Amazon Alexa is aangesloten. Zolang u internet hebt, kunt u de Airmega bedienen met uw smartphone. Ben je vergeten het uit te zetten voordat je op vakantie ging? Geen probleem! Open gewoon uw app en pas het apparaat overal aan.

Alexa zijn is ook een geweldige functie. Geef gewoon je bevelen en het gehoorzaamt. “Hey Alexa, zet de Airmega aan”.

Het laatste ding om te vermelden is de uitstekende bouwkwaliteit. Dit apparaat is echt gebouwd om lang mee te gaan en er geweldig uit te zien. Het ontwerp en de pasvorm en afwerking zijn uiteraard van hoge kwaliteit. De garantie van 5 jaar is ook een van de langste in de branche.

Voordelen:

Geweldig voor grote ruimtes, uitstekende technologie en functies, verbonden met smartphone en Alexa.

Nadelen:

Hoge initiële en lange termijn kosten.

4. Winix 5500-2

De Winix 5500-2 is een van de meer populaire luchtreinigers op de markt en is dat al heel lang. Het heeft geweldige reinigingstechnologie, is een redelijke prijs, maar is ook beslist de lelijkste luchtreiniger op onze lijst.

Wat betreft pure waarde voor het geld, is de Winix 5500-2 misschien de beste. Hoewel het een ouder ontwerp is in vergelijking met de rest van de lijst, heeft de 5500-2 een aantal geweldige technologie die het veld heeft geholpen.

De Winix 5500-2 gebruikt een wasbaar micromesh-voorfilter om grote brokstukken op te vangen, het maakt gebruik van een geavanceerd, korrelig actief koolstoffilter voor het neutraliseren van geuren en het stoppen van schadelijke gassen, en heeft een echt HEPA-filter voor fijne deeltjes. Winix maakt ook gebruik van een technologie die hij Plasmawave noemt. Het plasmagolfsysteem geeft hydroxylen af ​​in de lucht die bacteriën, virussen en VOC’s helpen doden.

De Winix heeft een luchtkwaliteitsensor zodat deze de ventilatorsnelheid kan aanpassen op basis van de behoeften van de kamer, en een slaapmodus voor stille werking terwijl u slaapt of tijdens het kijken van een film of het lezen van een boek.

U hebt misschien gemerkt dat veel van deze functies op de duurdere modellen op onze lijst staan. Dus de Winix moet in dezelfde prijsklasse liggen, toch? Fout. De Winix 5500-2 kost slechts € 135, een ongelooflijk koopje voor wat je krijgt. En met een jaarlijkse vervanging van de filter heeft de Winix 5500-2 een lange-termijn kost van slechts € 225, vergelijkbaar met de PureZone.

De Winix heeft een dekkingsgebied van 360 vierkante voet, wat geweldig is voor de meeste eenpersoonskamers, maar misschien niet genoeg is voor grote open plattegronden.

Een van de nadelen van de Winix is ​​de korte 1 jaar garantie. Ondanks dat het een van de meer populaire modellen is, heeft de Winix 5500-2 slechts een 4,3 sterren op Amazon, wat mogelijk te wijten is aan betrouwbaarheidsproblemen met sommige modellen. Een langere garantie zou kopers van gedachten helpen verminderen en is een reden dat de 5500-2 niet hoger op de lijst staat.

Voordelen:

Geweldige reinigingstechnologie, lage kosten.

Nadelen:

Ouder ontwerp, korte garantie, gemiddelde dekking.

5. PureZone 3-in-1

De PureZone 3-in-1 luchtreiniger is een uitstekende budgetoptie voor mensen die een uitstekende kwaliteit willen voor gebruik in hun middelgrote kamer. De PureZone is de meest budgetvriendelijke luchtreiniger op de lijst voor slechts € 80 en met een 5-jarige kostprijs van slechts € 190. Ondanks dat andere modellen geavanceerdere functies hebben, lijken de meeste mensen tevreden te zijn met eenvoudige technologie en lage prijzen. Dit wordt bewezen door de 4,8 sterren gebruikerswaardering die de PureZone 3-in-1 heeft op Amazon.

Een van de redenen dat de PureZone zo betrouwbaar is, is dat het zo’n eenvoudig ontwerp heeft. Het luchtfilter is samengesteld uit drie filters en kost slechts € 10 voor vervanging. Dit is geweldig voor simpliciteiten, maar het betekent ook dat je je HEPA niet kunt stofzuigen om het langer te laten duren, een deel van de reden dat het filter elke zes maanden moet worden vervangen.

Het 3-in-1 filter bevat een voorfilter voor grote deeltjes, een dun koolstoffilter voor het neutraliseren van geuren en een echt HEPA-filter voor het vangen van microdeeltjes. Nadat de lucht door het filter is gegaan, heeft de PureZone eigenlijk UV-licht om bacteriën en virussen in de uittredende lucht te doden.

Bovenop het apparaat bevinden zich vier eenvoudige knoppen. Er is een aan / uit-schakelaar, een knop voor de ventilatorsnelheid, een knop voor het activeren van het UV-licht en een timerknop. Het is een eenvoudig genoeg apparaat dat de klus klaart. Maar eenvoud zorgt voor betrouwbaarheid, en PureZone biedt 5 jaar garantie op dit apparaat.

Op 200 vierkante meter heeft de PureZone de laagste dekking van een van onze top 5-eenheden. Maar 200 vierkante voet is nog steeds een 14 voet bij 14 voet kamer. Als u alleen een luchtreiniger voor een slaapkamer, keuken of klein appartement wilt, dan is 200 vierkante meter alle dekking die u nodig hebt.

Voordelen:

Lage kosten, gemakkelijk te gebruiken.

Nadelen:

Kleine dekking, beperkte technologie.

Andere Overwegingen

Natuurlijk is het niet zo eenvoudig om een ​​luchtzuiveringsinstallatie uit te zoeken die aan uw behoeften voldoet, als u het nummer één apparaat in een top 5-lijst koopt. Elke persoon is anders en dus zijn hun behoeften anders.

Mensen met slechte allergieën hebben de Rabbit Air mogelijk nodig voor zijn superieure luchtzuiveringstechnologie. Mensen met grote huizen willen misschien de Airmega voor zijn verbazingwekkende dekking. Een student die gewoon frisse lucht wil in zijn muffe slaapzaal zal waarschijnlijk merken dat de PureZone in al zijn behoeften voorziet. Het belangrijkste is dat u een apparaat vindt dat het beste bij uw levensstijl past.

Hoe zit het met de goedkope luchtverfrissers?

Heeft het prijskaartje op onze top 5 lijst je doen blozen? Hier zijn een paar budgetopties die aan uw behoeften kunnen voldoen.

Germguardian AC4100

De Germguardian AC4100 is een tafelfilter-luchtreiniger. Voor € 50 , wordt het beoordeeld voor kamers tot 100 vierkante voet. Dit is klein, maar is geweldig voor een thuiskantoor, slaapzaal of slaapkamer. Het maakt gebruik van een echt HEPA-filter, koolstoffilter en zelfs UV-licht om bacteriën en virussen te doden.

Hamilton Beach TrueAir

Het Hamilton Beach is een echte budget luchtreiniger voor slechts € 35. Dit apparaat is geschikt voor ruimtes tot 160 vierkante meter, maar gebruikt slechts één filtertechnologie, het HEPA-filter.

Germguardian AC4825

De Germguardian AC4825 is de best verkopende luchtreiniger op Amazon. Waarschijnlijk is het een goede prijs (€ 60) en een fatsoenlijke schoonmaaktechnologie heeft ervoor gezorgd dat het nummer één is geworden. De AC4825 is geschikt voor ruimtes tot 160 vierkante voet en gebruikt een koolstoffilter, echt HEPA-filter en een UV-lamp om de lucht te schrobben. De lagere bouwkwaliteit, het beperkte dekkingsgebied en enkele ontwerpfouten hielden dit toestel buiten onze top 5-lijst, maar het verdient een eervolle vermelding voor zijn grote waarde.