Welke fidget spinner kun jij het beste kopen?

Er zijn weinig mensen die zich niet op de één of ander manier bewust zijn van de rage die de fidget spinner heet. Dit apparaatje, dat ontworpen is om je te helpen af te leiden en te kalmeren, is bij zowel volwassenen als kinderen erg gewild. En hier zijn verschillende redenen voor. De fidget spinner kan helpen bij stress, ADD, ADHD en OCD, omdat het je hersenen op een simpele manier een afleiding geeft. Daarom gebruiken mensen met een stressvol leven of mensen die proberen te stoppen met roken de fidget spinner om hier beter mee om te kunnen gaan. Voor kinderen is de fidget spinner om dezelfde redenen populair, maar kunnen er ook allerlei trucs mee worden uitgevoerd en wedstrijden mee worden gehouden. Naast een kalmeringsmiddel is een fidget spinner dus ook speelgoed. Wil jij een fidget spinner kopen, dan zal je zien dat je een ruime keuze hebt uit modellen en dat de prijs varieert van enkele euro’s tot exemplaren die meer dan 100 euro kosten.

De verschillende fidget spinners

Fidget spinners bestaan uit een bepaald figuurtje, vaak een ster- vorm, een driehoek of een vierkant, met een paar uitstekende punten en een kogellager in het midden. Je kunt deze kogellager tussen je duim en wijsvinger houden, de spinner een duwtje geven en hij zal een aantal minuten blijven draaien. Je kunt hem vervolgens op je vinger laten balanceren of hem op de tafel leggen. Je kunt een fidget spinner kopen in jouw favoriete kleur, met een apart design of met verscheidene kleuren zodat deze net als een tol een kleurrijk figuur laat zien als je hem draait. Het soort fidget spinner dat jij kiest hangt af van de reden waarop je zo’n speeltje zou willen kopen.

De fidget spinner voor kinderen

Wil je een fidget spinner aanschaffen voor je kind of kinderen, dan hoeft deze niet veel te kosten. Soms kun je aanbiedingen vinden van bijvoorbeeld 10 fidget spinners voor 10 euro, en kosten deze dus maar 1 euro per stuk. Wat belangrijk is voor kinderen is dat de fidget spinner zo lang mogelijk draait, zodat ze kunnen winnen van hun vriendjes op het speelplein. Hiervoor heb je misschien een exemplaar nodig dat wat betere kogellagers bevat en dat goed gebalanceerd is qua gewicht. Voor kinderen kun je zo’n handspinner kopen voor onder de 5 euro.

Een wat unieker exemplaar

Ben je zelf begonnen met de fidget spinner en is het tijd voor een wat beter exemplaar? Of is je kind hier veel mee bezig en wil je hem of haar een unieker spinner cadeau geven? Dan kun je voor een bedrag van tussen de 10 en 50 euro een schitterende fidget spinner vinden met bijvoorbeeld een afbeelding, een aparte vormgeving of mooie kleuren. Als jouw kind aan wedstrijden mee wil gaan doen kun je ook beter investeren in een wat duurder exemplaar.

Fidget spinners voor de professional

Aan de top van het assortiment bevinden zich de fidget spinners die zijn bedoeld voor volwassenen die professioneel aan fidget spin wedstrijden meedoen of die een passie hebben ontwikkeld voor het speeltje. Er zijn fidget spinners beschikbaar voor meer dan 300 euro als je bijvoorbeeld een exemplaar wilt van puur zilver, goud, titanium of van een bepaald merk.

De voordelen van fidget spinners

Op het eerste gezicht lijken fidget spinners vrij nutteloos. Maar toch zijn er heel veel mensen die zweren bij dit speeltje en zijn er ook scholen die het bewust toelaten in hun klas. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de fidget spinner echt kalmerend kan werken, omdat ze je een simpele afleiding verschaffen waar je toch je hersenen voor moet gebruiken. Daarom kun je de fidget spinner gebruiken terwijl je aan het werk bent of tijdens een gesprek zonder hierdoor te worden afgeleid. Heb je last van zenuwen, onrust of stress, dan kun je voor een paar euro zo’n apparaatje aanschaffen en kijken of het voor jou zal helpen. Is dit niet het geval, dan heb je weinig verloren, maar als het wel helpt, dan heb je voor een paar euro een verlichting gevonden van een groot dagelijks probleem.

Hoe kies je de beste spinner voor jou?

De beste spinner vind je door jezelf enkele vragen te stellen. Ten eerste is er het materiaal waarvan je wilt dat de spinner is gemaakt. Daarna vraag je jezelf af of de spinner een speciale vorm moet hebben of een bepaalde uitvoering. Als laatste bedenk je welk doel de spinner moet hebben en hoeveel je hem zal gebruiken en wat je er maximaal voor wilt betalen. Op die manier vind je snel de juiste fidget spinner voor jou.